9 juny de 2009 a les 17:47

L’Ajuntament de la Bisbal combat el tigre del plàtan amb insectes depredadors d’aquest paràsit

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, durà a terme el tractament de lluita contra un insecte, anomenat el tigre del plàtan, que afecta els arbres (plàtans) del passeig Marimon Asprer, del carrer Agustí Font i del Camp de futbol vell. El tigre del plàtan és un insecte que s’alimenta de la saba de les fulles dels plàtans, debilitant-los, i que, en caure de les parts altes d’aquests arbres, provoca molèsties als vianants que passegen per sota.

En anys anteriors, s’han dut a terme tractaments per eliminar o fer disminuir la població d’aquest insecte paràsit dels plàtans. L’any passat es va dur a terme el tractament per endoteràpia dels plàtans del Passeig Marimon Asprer. L’endoteràpia és un tractament en que es fa servir un insecticida que s’aplica directament injectat a la saba dels arbres. D’aquesta manera s’evita haver de fer el tractament amb canons de gran alçada per arribar a les fulles, que és on viu el tigre del plàtan, i s’eviten possibles molèsties als veïns.

Aquest any, es durà a terme el tractament per lluita biològica, que consisteix en aplicar en els arbres un insecte depredador del tigre del plàtan. Aquest tipus de tractament no fa servir cap tipus d’insecticida, no té cap efecte secundari sobre els arbres tractats i no provoca cap tipus de molèstia als veïns durant la seva aplicació. Aquest tractament s’ha aplicat amb èxit en altres ciutats com Lleida, per exemple.