19 abril de 2010 a les 12:13

L’Ajuntament de la Bisbal comença la recollida de la fracció orgànica a les urbanitzacions i al marge dret del Daró aquest dilluns

Per lliurar el material i informar del nou servei de recollida selectiva es van organitzar dues jornades informatives: el dimecres, dia 14 d’abril, al parc infantil del carrer Sardenya i el divendres, 16 d’abril, al parc infantil que hi ha davant els pisos Sant Jordi. En aquests dos dies es van repartir 278 cubells de recollida de la fracció orgànica, cosa que representa el 27% del total dels domicilis censats. En aquesta àrea consten 1.034 domicilis, segons el padró municipal. Tot i així, també hi va haver 30 persones que viuen en aquesta àrea i que no consten al padró que van recollir el cubell. Les persones que no han pogut recollir el cubell de selecció de la matèria orgànica ho podran fer des d’aquest dilluns mateix a la deixalleria municipal.

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha demanat la col·locació de 28 contenidors de 360 litres de capacitat cadascun de recollida de la fracció orgànica en aquesta nova zona. Aquests contenidors ja es van col·locar en els emplaçaments corresponents durant la setmana passada i aquest dilluns començarà la recollida de la fracció orgànica. Els contenidors han se situen al C/Sicília, 2 contenidors; c/Sardenya, 2; crtra de Castell d’Empordà, 3; Castell d’Empordà, 1; c/Ramon Llull, 1; c/Mas Clarà, 1; c/Jaume II, 5; c/Abat Oliba, 1; c/Guifré el Pilós, 3; c/Catalunya, 2; c/Pompeu Fabra, 1; c/Agustí Font, 2; c/Coll i Vehí, 2; c/Garbí, 1 i c/Solidaritat,1 contenidor.

La Bisbal va generar l’any 2009 gairebé 4.500 tones de deixalles, gran part de les quals van acabar a l’abocador de Solius. Les restes de cuina i menjar, la fracció orgànica de les deixalles, representen gairebé la meitat del pes de les deixalles. Si es fa la recollida selectiva en podem obtenir compost, un adob útil per a la jardineria i l’agricultura. Tots els serveis de recollida selectiva es fonamenten en la selecció en origen, separant a casa, als comerços, als restaurants, cadascuna de les diferents fraccions.

L’Ajuntament de la Bisbal ja va iniciar fa uns anys la recollida selectiva al sector de la restauració i comerç, i també en alguns barris de la ciutat, com el sector sud i el marge esquerre del Daró. Quan s’hagi implantat la recollida selectiva al marge dret i les urbanitzacions només quedarà pendent d’implantació a la Guardiola i al Nucli Antic.