31 agost de 2022 a les 15:04

L’Ajuntament de la Bisbal continua treballant per calcular tots els danys provocats per la pedregada

El Govern ha anunciat que activarà les ajudes d’emergència per ajudar a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà a resoldre els desperfectes que va ocasionar la tempesta d’ahir dimarts al vespre. Arran de l’episodi de gota freda s’està estudiant declarar el municipi com a zona catastròfica: a hores d’ara el consistori bisbalenc continua treballant per avaluar tots els danys materials (públics i privats).

Aquest matí ha tingut lloc una roda de premsa a l’Ajuntament Vell de la Bisbal, amb l’alcaldessa accidental, Carme Vall; el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró; la consellera de Presidència, Laura Vilagrà; la Deelegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral; i el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, acompanyats dels diversos cossos d’emergències. La Policia Local de la Bisbal i els Mossos d’Esquadra han confirmat que s’han atès a 67 persones per ferides provocades per la tempesta i algunes s’han atès al CAP i d’altres a l’Hospital de Palamós. Paral·lelament, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha abaixat les banderes a mig pal en senyal de dol per la nena que ha mort a causa d’un impacte d’una pedra que va caure durant la tempesta. 

La tempesta d’ahir va afectar pràcticament tots els cotxes estacionats a la via pública, així com teulats d’edificis, cobertes, estables i indústries. A més, també ha provocat importants destrosses en els conreus del Baix Empordà: les afectacions més grans en la pagesia és en camps de blat de moro. Pel que fa als conreus de poma, la majoria d’ells utilitzen xarxes per protegir-se de pedregades i això els ha salvat de patir destrosses.

La roda de premsa ha servit per fer un agraïment a tots els cossos d’emergències que continuen treballant intensament arreu del municipi, així com als municipis veïns que s’han ofert a ajudar.