21 novembre de 2016 a les 10:24

L’Ajuntament de la Bisbal contracta a cinc joves beneficiaris del programa de garantia juvenil

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha contractat cinc joves durant cinc mesos, mitjançant un contracte de pràctiques, per tal de treballar en ocupacions vinculades amb la seva titulació. Els joves contractats disposen d’una titulació acadèmica específica i es pretén que la seva incorporació al món laboral els permeti ampliar coneixements acadèmics relacionats amb la seva formació i poder dur-los a la pràctica. Així, durant sis mesos de contracte, els joves disposaran d’un programa de pràctiques supervisat pel seu tutor, coneixedor de la feina que estan desenvolupant.

El programa també pretén que aquests joves consolidin les competències específiques i transversals relacionades amb la seva ocupació, fet que els facilitarà la inserció al marcat laboral un cop hagin passat els sis mesos. Els projectes en els quals participaran els joves es desenvoluparan a diverses àrees del consistori, com l’Àrea d’Informàtica, Ensenyament, Joventut, Ciutadania i Imigració, així com al Museu Terracotta i l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà.

Cal tenir present que aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a una línia de subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya a la qual s’ha acollit l’Ajuntament i per la qual ha rebut una subvenció d’un total de 55.000€. El programa de Garantia Juvenil és una iniciativa europea per reduir l’atur juvenil. Així, garanteix oportunitats per als joves i ofereix ajuts per a les empreses, basant-se en programes de formació per a desenvolupar professionals, inserció en el mercat laboral, emprenedoria i orientació laboral.