18 gener de 2012 a les 9:22

L’Ajuntament de la Bisbal contracta nou persones en dos plans d’ocupació de sis mesos de durada

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha contractat nou persones en dos plans d’ocupació per un termini de sis mesos. Els sous d’aquests treballadors estan finançats al 100% pels seus respectius plans d’ocupació, un destinat a persones que no tenen cap prestació ni subsidi d’atur i l’altra a l’empara del Pla de Barris, finançats pel SOC i el Fons Socials Europeus.

Tres treballadors han estat destinats a la residència geriàtrica Zoilo Feliu. Es tracta de dos auxiliars de geriatria i un animador sociocultural. La seva feina serà donar suport en les feines pròpies de l’atenció a la gent gran que és usuària del geriàtric i per a la millora de l’activitat i les relacions de la gent gran. Aquests tres treballadors formen part del pla d’ocupació destinat a persones que ja no tenien ni cap prestació ni cap subsidi d’atur i està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

D’altra banda, s’ha contractat a sis persones més gràcies a un altre pla d’ocupació, aquest dins el programa Treball als barris del Pla de barris de la Bisbal. En aquest grup hi ha un formador, que es destinarà a donar formació bàsica de català, matemàtiques i informàtica a col·lectius poc o gens alfabetitzats; un orientador laboral, que farà prospecció en empreses per detectar necessitats de futur; una dinamitzadora turística, que dona suport a l’Oficina de Turisme i fa tasques de documentació dels recursos turístics del Nucli Antic; una educadora ambiental, que fa tasques relacionades amb la promoció de les bones pràctiques relacionades amb el medi ambient al Nucli Antic i 2 jardiners, que han estat assignats a l’àrea de serveis i que faran tasques de manteniment al Nucli Antic, dins l’àmbit del Pla de barris. Aquest pla d’ocupació també compta amb finançament del SOC i dels Fons Socials Europeus.

Aquests treballadors es van incorporar als seus llocs a finals del 2011 i estaran desenvolupant les seves funcions fins el juny del 2012 en diferents dependències municipals. Els projectes que desenvolupen els han preparat les àrees de Desenvolupament Local i del Pla de Barris de la Bisbal.