9 octubre de 2009 a les 8:29

L’Ajuntament de la Bisbal convoca un concurs d’artesania per la creació de signes d’identitat de la ciutat

El concurs és obert als artesans del municipi i de la resta de comarques veïnes, que tinguin el carnet d’artesà o dissenyadors que garanteixin la producció artesana. Els artesans faran la seva creació a partir de les icones o símbols que identifiquen el municipi seleccionades per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, i que figuren com annex a les bases del concurs. Es valorarà especialment els criteris de representativitat, qualitat, singularitat i que el producte es pugui comercialitzar, sigui econòmic, transportable i utilitzable.
El concurs queda convocat des d’aquest dimecres, dia 7 d’octubre coincidint amb la inauguració de la Mostra Turisme, Artesania i Disseny a Terrassa, instal•lada al Castell Palau de la Bisbal d’Empordà. A la inauguració de la mostra hi va ser present l’alcalde de la ciutat, Lluís Sais, i la responsable d’Artesania de Catalunya, Gemma Amat. El termini de presentació dels projectes acabarà el dijous dia 31 de desembre de 2009 i cal presentar-los a l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, a l’edifici de Torre Maria, en horari de 9h a 14h. Adreça: C/ L’Aigüeta, 17. Telèfon de contacte: 972 64 68 06.

Es concedirà un premi de 300 euros per a la millor proposta i les mencions que el jurat consideri oportú. Tots els projectes podran ser presentats en públic per part de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i d’Artesania Catalunya per mitjà d’una exposició que reprodueixi tots o part dels projectes participants al concurs.

Les icones que ha triat l’Ajuntament són les següents:

1- El nucli antic

2- El castell palau

3- El pont vell

4- L’esglèsia de santa Maria

5- L’esglèsia de la Pietat

6- Les voltes

7- El mundial

8- Torre Maria
9- Les xemeneies industrials
10- El passeig Marimon Asprer
11- El Daró
12- Les Gavarres

13- El pou de glaç d’en Salomó

14- Sant Pol

15- Castell d’Empordà

16- El drac i l’àliga

17- Els gegants

18- El correfoc

19- Terracotta Museu

20- La ceràmica de la bisbal

21- Els antiquaris

22- La fira de circ al carrer
23- La música
24- La pastisseria bisbalenca