29 agost de 2016 a les 16:44

L’Ajuntament de la Bisbal crea una línia d’ajuts a comerços

A principis de setembre s’obrirà la primera convocatòria d’ajuts a comerços establerts dins l’àmbit del Pla de Barris. Enguany, aquests ajuts també es faran extensius a l’eix comercial de l’Aigüeta i la previsió és que en properes convocatòries s’incloguin també d’altres àmbits de la ciutat.

L’objectiu d’aquests incentius és dinamitzar el comerç, millorar la competitivitat del comerç de proximitat, fomentar l’emprenedoria i evitar la discontinuïtat dels locals comercials.

S’han establert dues línies de subvencions; una per establiments ja en actiu i una altra per a la implementació de nous establiments comercials. Les actuacions que se subvencionaran per establiments ja oberts són: millora de la imatge interior i/o exterior i dels accessos, millores en la il·luminació i/o substitucions de maquinària que millorin el rendiment energètic, millora de la competitivitat, i implantació del comerç electrònic.

Pel que fa als establiments de nova obertura es poden subvencionar les següents actuacions:adquisició d’elements de mobiliari i decoració, maquinaria, ordinadors, aplicacions informàtiques, marques i patents, eines i utillatges, honoraris tècnics per a la tramitació de les autoritzacions i llicències vinculades a l’activitat i instal·lacions i obres (interiors i/o exteriors) per l’adequació del local.

L’import màxim de la subvenció és de 1000 € per cada beneficiari i la dotació pressupostària total per aquestes subvencions és de 15000 €. Concretament, 8000 € pel nucli antic, dels quals el 50% ve finançat per la Generalitat de Catalunya dins el Pla de Barris i 7000 € per l’àmbit de l’Aigüeta.

A principis de setembre s’obrirà el període per presentar les sol·licituds d’ajuts i finalitzarà el 7 d’octubre de 2016.

En les bases de la convocatòria podeu consultar tota la informació sobre la documentació que cal presentar, els requisits per participar-hi i els criteris de valoració.