13 octubre de 2008 a les 10:50

L’Ajuntament de la Bisbal demanarà la col•laboració de la Generalitat per poder redactar durant l’any 2009 el Pla Local de Seguretat Viària

L’Ajuntament de la Bisbal demanarà al Departament d’Interior de la Generalitat la seva col•laboració per fer possible que durant l’any 2009 es redacti el Pla Local de Seguretat Viària de la localitat. Així ho ha anunciat el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Dilmé, amb motiu del Dia Europeu de Seguretat Viària.

Aquest document ha de definir criteris i estratègies, ha d’establir un tractament homogeni de les dades i de l’estudi de l’accidentalitat, així com proposar mesures per a la prevenció i reducció dels accidents i establir-ne el seguiment al llarg del temps. Segons Xavier Dilmé, “aquest pla ens ha de fer el diagnòstic del mal que tenim i ens ha d’ajudar a proposar les teràpies a aplicar”.

Dilmé ha recordat que durant l’any 2007, a la Bisbal es van produir 155 accidents de trànsit que van deixar un total de 36 persones ferides, 5 d’elles greus. “El nostre objectiu és reduir aquestes xifres, per això demanem la col•laboració del Departament d’Interior a través del Servei Català de Trànsit”, ha manifestat el regidor. També ha explicat que els principal focus d’accidentalitat (més de la meitat dels accidents) a la població són les travesseres de la carretera C-66 i per aquest motiu ja han demanat a la direcció general de Carreteres de la Generalitat un seguit de millores pel que fa la seguretat al vial urbà, que concentra el 18% del total d’accidents que es produeixen a la ciutat.

Dins aquesta voluntat de l’Ajuntament de treballar en el camp de la prevenció, la Junta de Govern Local ha aprovat també la signatura d’un conveni amb el Servei Català de Trànsit per poder disposar del material didàctic necessari per potenciar els tallers de seguretat viària als centres escolars del municipi.

D’altra banda, avui comença a la Bisbal una campanya de control de motos i ciclomotors que durarà quinze dies. A més del control dels sorolls, es busca retirar de la circulació aquells vehicles que no compleixin totes les mesures de seguretat obligatòries.