9 octubre de 2023 a les 9:16

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà aprova mesures econòmiques per a diverses inversions a la ciutat

El Ple municipal del passat 25 de setembre l’Ajuntament de la Bisbal va aprovar diverses mesures econòmiques per tal de poder dur a terme inversions necessàries i urgents per a la ciutat. Un exemple d’aquesta modificació de crèdit municipal és els més de 416.000 euros per dur a terme el Pla de Xoc de neteja i manteniment de carrers i espais públics de la Bisbal d’Empordà que ja és en marxa, que ja es va avançar l’agost passat.

A la mateixa sessió plenària també es va aprovar finançar amb més de 320.000 euros provinents de romanent de tresoreria partides per a l’adequació d’edificis municipals per a habitatges socials (69.000 euros), per a millores en els equipaments culturals (17.000 euros) i per a l’adequació de l’aigua calenta sanitària (135.000 euros), així com millores de les instal·lacions de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu (40.000 euros).

Cal fer esment a part de dos crèdits ja concertats en anys anteriors per a la millora de l’enllumenat del Camp de Futbol Pere Plaja amb un total de 61.000 euros (una modificació de crèdit de 53.000 euros de préstec de 2023 i 7.500 de subvenció de la Diputació de Girona). Si bé recentment s’ha fet un manteniment de la il·luminació actual a fi de sortir del pas, el nou projecte permetrà canviar l’enllumenat de les instal·lacions a LED. Actualment hi ha un total de 16 focus, distribuïts en 4 torres de lluminària, amb 4 focus de 2.000W a cadascuna, que augmenten a un total de 32KW. El Camp de Gutbol actualment té un consum estimat de 47kWh per any, cosa que suposa una important despesa de 5.640 euros anuals, assumits íntegrament per l’Ajuntament. El nou projecte proposat és instal·lar un total de 24 focus de 960W, essent un total de 23,04KW. Això farà que hi hagi un estalvi del 28% en la despesa energètica amb un estalvi aproximat de 1.578,39 euros per any.

L’alcalde Òscar Aparicio ha explicat que les modificacions de crèdit són una «important injecció de diners que permet fer inversions a la Bisbal gràcies a les mesures de contenció de la despesa fetes aquests primers mesos de legislatura». «Això ha permès poder complementar les partides de despeses que havien estat infradotades i, així, poder fer inversions molt necessàries per la ciutat sense comprometre la hisenda municipal», ha afegit l’alcalde.

L’Ajuntament recuperarà el Parc Infantil de Nadal i la Cursa de Sant Silvestre
En aquesta línia, l’equip de govern municipal també recuperarà enguany el Parc Infantil de Nadal i la Cursa de Sant Silvestre. Després que l’any passat es decidís suspendre i no es dotés de la partida pressupostària corresponent, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha posat fil a l’agulla per tal que el Nadal vinent es puguin celebrar ambdós esdeveniments, entenent que són propostes d’allò més esperades per la ciutadania. Si bé el consistori està treballant per tal els dos actes puguin disposar del pressupost que requereixen per tal de poder-se dur a terme com correspon, més endavant s’anunciaran els detalls de totes dues activitats.