13 juny de 2014 a les 18:57

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, crearà una base de dades de comerços i indústries per alertar en temes de Seguretat Ciutadana.

 

El passat dimecres dia 11 de juny va tenir lloc al teatre el Mundial una xerrada , organitzada per l’àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de la Bisbal, sobre autoprotecció en comerç i empreses

En el decurs de la xerrada, el 1r Tinent d’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Òscar Aparicio, va explicar que el Consitori, té previst aprovar en la propera sessió plenària celebrar el dia 1 de juliol, la creació d’una base de dades de tots els comerços i indústries de la nostra ciutat. “Entre altres finalitats, amb aquesta iniciativa, volem recopilar en una base de dades, el telèfon de contacte i l’adreça electrònica de tots aquells comerços, botigues i indústries de la nostra ciutat que ho desitgin, per tal de poder avisar-los de qualsevol aspecte de seguretat ciutadana com poden ser alertes, informacions, consells etc. Ès una manera més efectiva i moderna de fer tasques de prevenció.” Aquesta base de dades, estarà inscrita i legalitzada per l’Autoritat Catalana de Protecció de dades.

Al final d¡aquesta notícia trobareu un model que els interessats poden omplir i portar-nos degudament signada al registre d’entrada de l’Ajuntament.

La xerrada va ser realitzada pel Cap de Mossos d’Esquadra de l’Àrea bàsica policial de la Bisbal d’Empordà, Sr. David Puertas i del cap de la Policia local de la Bisbal Sr. Josep Cruz.
El Sr. Puertas va oferir una presentació on es combinaven els consells de seguretat i autoprotecció amb imatges i vídeos il•lustratius dels aspectes a tractar. A la finalització el públic assistent va poder realitzar les preguntes i plantejar els dubtes que tenien respecte a les mesures a adoptar.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Òscar Aparicio, qui va presentar l’acte, va destacar que tot i el baix nivell delinqüencial de la nostra ciutat, aquestes xerrades van bé per minimitzar els riscos i per continuar amb aquests nivells baixos de delinqüència. “Amb les senzilles mesures d’autoprotecció que ens han ensenyat en aquesta xerrada, està a les nostres mans minimitzar el risc de patir actes delictius. Som conscients que la tasca policial ha de complementar-se amb aquesta tasca de prevenció, i evitar al màxim el nombre d’incidents delictius relacionats amb el comerç, furts, robatoris i estafes. No tan sols pel trasbals que ocasiona al comerciant, sinó també pel trasbals que ocasiona a la ciutadana, i als turistes”. En la mesura que aquestes iniciatives comptin amb el vistiplau dels ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat en continuarem programant. (OAP)

 

Fotografies cedides per: l’Avi Jacupo