17 març de 2020 a les 11:54

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà decreta serveis mínims a causa de la crisi del coronavirus

Atesa la necessitat d’evitar la propagació del coronavirus Covid-19 i la declaració de l’Estat d’Alarma, l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès, va decretar dilluns establir els serveis mínims de personal de serveis bàsics municipals. Si bé ja s’han anat prenent les mesures necessàries per protegir la salut i la seguretat de la ciutadania, la situació d’excepcionalitat també incideix directament en la prestació de serveis i l’activitat municipal.

Així, s’han establert els serveis mínims de personal municipal a l’Àrea d’Administració General i Règim intern (6 empleats/des entre Secretaria, Recursos Humans, Informàtica, Oficina d’Atenció Ciiutadana i padró); l’Àrea Econòmica (3 empleats/des a Intervenció, Tresoreria i Recaptació i 1 empleat/da a Cadastre); l’Àrea de Cultura (1 empleat/da a l’àrea i un empleat/da a la Biblioteca Lluïsa Duran); l’Àrea d’Esports (un empleat/da); l’Arxiu Comarcal (un empleat/da); les Àrees d’Ensenyament, de Joventut, i d’Acció Social i Ciutadania (un empleat/da); l’Àrea de Seguretat Ciutadana i Policia Local (funcionament ordinari); Residència Geriàtrica (funcionament extraordinari en funció de les decisions preses a Direcció del centre); Llar d’infants (tancada); Àrea d’Urbanisme i Àrea de Medi Ambient (2 empleats/des); Àrea de Serveis Públics (50 % de la plantilla); Àrea de Neteja (jornada reforçada a la Residència Geriàtrica Municipal i a d’altres espais on es continua treballant amb serveis mínims); Recollida de Residus Sòlids Urbans (funcionament ordinari); Terracotta Museu (un empleat/da); i Àrea de Desenvolupament Local i Promoció Econòmica (dos empleats/des).

S’han establert mesures de flexibilitat horària per treballadors/es que tinguin dificultats per conciliar la vida familiar i laboral en aquests dies de situació excepcional. També s’ha determinat que els serveis mínims establerts al decret d’alcaldia podrien anar variant en funció de l’evolució dels esdeveniments dels propers dies. A més a més, també s’ha ordenat el tancament de l’accés al públic de l’edifici consistorial i de la resta d’equipaments municipals i s’han posposat les sessions d’òrgans col·legiats i les reunions de grups de treball fins a nou avís.

A través dels documents adjunts a aquesta publicació es poden consultar tots els detalls del decret d’alcaldia en qüestió.