17 abril de 2014 a les 20:23

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, felicita a la Principal de la Bisbal per la concessió del premi CONCA

El passat 16 d’abril es van fer públics els guardonats d’enguany, el jurat ha concedit un dels deu premis a La Principal de la Bisbal, de qui el CoNCA ha valorat:

 “Cent vint-i-sis anys després del naixement d’aquesta cobla el 1888, en ple esclat de la Renaixença, continua duent a terme una labor exemplar. Des d’aleshores, ha fet una tasca fonamental per a l’expansió i el coneixement de la sardana. El President Francesc Macià li atorgà el títol de “Cobla Oficial de la Generalitat de Catalunya”. Expressió nítida de la Catalunya civil, amb la transició a la democràcia el 1978, se li restituí el títol atorgat per la Generalitat republicana. Des de fa dècades, la cobla torna a ser protagonista de festes i balls al carrer. La Principal de la Bisbal aporta un llegat musical històric i a la vegada és un referent cultural de primera fila”.

El Premis Nacionals de Cultura, són la distinció més important en el camp de la cultura a Catalunya. El CoNCA, creat pel Parlament de Catalunya i format per destacades personalitats dels sectors culturals, és l’organisme que atorga aquestes distincions de la Generalitat de Catalunya. El jurat proposa al Consell Nacional de la Cultura i de les Arts la llista de premiats, que el Plenari del Consell ratifica a partir d’un criteri interdisciplinari. El CoNCA té una doble funció, que consisteix a vetllar pel creixement i l’expansió de l’activitat cultural i artística i col·laborar en l’ordenació de les polítiques culturals aplicades a Catalunya.

Els Premis s’atorguen a les persones, entitats o institucions de qualsevol àmbit territorial que siguin mereixedores d’un reconeixement institucional per la seva contribució singular a la cultura catalana i al seu enaltiment, valorant-hi preferentment l’excel·lència, la innovació, la trajectòria i la projecció, i tenint present la seva contribució durant l’any anterior al de la concessió.

 

Des de la Corporació municipal volem felicitar a la Principal de la Bisbal, que un any més ha estat portant el nom de la nostra ciutat al llarg de la geografia del nostra País. (OAP)