3 abril de 2023 a les 5:47

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà oferirà un punt de connexió a la ciutadania que requereixi presentar una instància i no hagi demanat hora

L’Ajuntament de la Bisbal reestructurarà properament l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) per tal de garantir un punt de connexió a la ciutadania que requereixi presentar una instància genèrica i que no hagi concertat hora convinguda. En aquest sentit, cal tenir present que, ja des de fa temps, els tràmits referents als volants d’empadronament no requereixen sol·licitar hora anticipadament. Alhora, també es poden dur a terme els tràmits els quals la ciutadania en justifiqui el seu caràcter urgent sense haver sol·licitat hora prèviament.
El fet de demanar hores convingudes a l’OAC de l’Ajuntament de la Bisbal va implementar-se durant la pandèmia de covid-19 amb l’objectiu inicial d’incrementar la seguretat sanitària. Però, com que el sistema agilitza els tràmits administratius a la ciutadania i l’organització interna de l’Ajuntament, s’ha quedat instaurat i s’hi ha anat fent millores. En aquest sentit, el novembre passat es va reajustar el sistema de demanar hora i a més de poder sol·licitar-ho via correu electrònic (citaprèvia@labisbal.cat), per trucada telefònica (600 40 70 40), presencialment (durant l’horari d’obertura de l’OAC, de 9 a 14 h), també es pot accedir a un programari en línia a través del web municipal que permet concertar hores en franges horàries convingudes en funció de la disponibilitat i segons la preferència de la ciutadania. Així, fent ús del DNI, NIE o passaport, es poden reservar franges horàries el dia convenient i es rep la confirmació corresponent a través del correu electrònic. El programa de sol·licitud d’hores convingudes, alhora, facilita dades estadístiques al consistori que permeten seguir millorant el sistema fent els ajustos que corresponguin.
L’Oficina d’Atenció Ciutadana del consistori, ubicada a la planta baixa de l’Ajuntament Vell (carrer de les Mesures, 17), va habilitar l’any passat una sala per tal que la ciutadania que ho requereixi pugui esperar el seu torn. A més, l’Ajuntament de la Bisbal disposa de la seu electrònica on també es poden consultar serveis, informació pública i fer tràmits municipals en línia.