2 juliol de 2024 a les 11:41

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà organitza demostracions i tallers participatius de torn per a la promoció turística de la ciutat

Com cada estiu, l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà organitza demostracions de torn de ceràmica a diverses destinacions turístiques d’arreu de l’Empordà amb l’objectiu de fer promoció turística de la ciutat entre els visitants captius de la zona litoral a partir de la ceràmica. Aquesta activitat es desenvoluparà a l’Escala, Palamós, Pals, Begur i Peratallada -a més de la Bisbal mateixa- amb qui s’han formalitzat convenis de col·laboració. Cada tarda el taller mòbil s’instal·la en un espai públic de la població corresponent perquè els residents i visitants puguin observar en directe com es transforma el fang en una peça de terrissa i fer un bol ells mateixos amb l’ajuda i el guiatge dels ceramistes dinamitzadors. A la Bisbal, el taller s’ofereix els divendres al matí en el marc del mercat setmanal; i els dissabtes matí, al carrer de l’Aigüeta, eix comercial de la ceràmica.
Per tenir-ho tot a punt, ja s’han contractat les dues persones ceramistes que duran a terme el projecte aquesta temporada. Ja han preparat tot el material necessari i han encetat algunes demostracions i tallers de torn de ceràmica en els punts que s’han previst. No obstant això, aquesta setmana s’inicien formalment les demostracions de torn als municipis previstos. El regidor de Turisme, Xavier Dilmé s’ha mostrat satisfet de poder continuar amb el projecte de les demostracions i tallers participatius de torn de ceràmica: «És una iniciativa que destaca la rica tradició artesana de la Bisbal d’Empordà i promou la nostra ciutat com a destinació turística de referència». «Aquestes activitats atorguen als visitants una experiència única i interactiva que connecta directament amb la nostra història i cultura», ha afegit.

Les persones ceramistes dinamitzadores disposen d’informació turística de la Bisbal i de la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’ per donar al públic interessat. Cal recordar que la marca ‘Ceràmica de la Bisbal’ és principalment un distintiu d’origen i un indicador de procedència geogràfica que serveix per individualitzar, personalitzar i reconèixer els productes ceràmics de la Bisbal i que està destinada a promocionar la seva comercialització i venda.
Com cada any, aquesta acció és subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i pel Ministerio de Trabajo y Economia Social. Gràcies a la línia de subvencions de Treball als Barris s’ha contractat a persones desocupades per portar a terme les demostracions de torn durant els mesos de la temporada d’estiu. Així doncs, aquesta col·laboració no només impulsa el turisme i l’economia local, sinó que també contribueix a la inserció laboral i al desenvolupament professional de moltes persones.