21 juny de 2013 a les 10:23

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà promou l’estalvi i l’eficiència energètica

Per acord de ple de 31 de juliol de 2012 l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà es va adherir al Pacte d’alcaldes i alcaldesses, una iniciativa de la Unió Europea contra el canvi climàtic i a favor de l’estalvi i l’eficiència energètica.  Aquest Pacte compromet a l’Ajuntament a elaborar un Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) i promoure aquelles activitats encaminades a l’estalvi energètic i la reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera.

Dins aquest context, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha organitzat una sèrie d’actuacions encaminades a promoure l’estalvi i l’eficiència energètica:

– La realització d’un curs d’Agents Energètics  amb l’objectiu de formar els alumnes en un nou perfil professional vinculat a l’eficiència energètica i proporcionar les eines necessàries per conèixer i comprendre els aspectes bàsics relacionats amb l’estudi energètic d’un edifici: quines instal·lacions auditar, fases i metodologia d’auditoria, eines per a la seva execució, interpretació dels resultats i presentació de conclusions. La formació està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu a través del Pla de Barris. 

– L’elaboració d’estudis energètics de diferents edificis municipals, comerços i habitatges per un equip d’agents energètics dins el projecte “Pla de Barris.

– L’establiment d’una parada informativa sobre difusió i promoció de l’eficiència energètica a la ciutadania en el mercat setmanal dels divendres. S’iniciaria coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible i es perllongaria durant tot el mes de juliol.