22 juny de 2012 a les 13:11

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà signa un conveni de col•laboració amb la Diputació de Girona que permetrà utilitzar els Sistemes d’Orientació i Intermediació Laborals del SOC.

L’Ajuntament de la Bisbal participa en un projecte innovador que esdevé el primer de tot Catalunya en què ambdues administracions i les entitats locals adherides podran unir mètodes i eines de l’àmbit de l’ocupació en benefici de les persones en atur i de les empreses.

L’acord de col·laboració entre el Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el SOC, i la Diputació de Girona ha permès que avui un total de 34 ens locals gironins (ajuntaments, consells comarcals, etc…) hagin subscrit un conveni amb la Diputació de Girona que permetrà compartir informació i metodologia, de manera que es fa un pas endavant en l’e-governança afavorint la col·laboració entre administracions, una major cobertura dels serveis i una millor optimització dels recursos.

La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, ha destacat que aquesta col·laboració en matèria d’intermediació i orientació laborals entre administracions públiques és una “experiència pionera a Catalunya” que suposa “un pas endavant” de cara a “millorar” el servei als ciutadans i a les empreses amb “transparència, agilitat, eficàcia i eficiència”.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, ha posat èmfasi en que l’acord entre administracions “és bàsic i imprescindible per obtenir un resultat òptim pel ciutadà” i ha posat de relleu “la importància d’aquest instrument de coordinació territorial per treballar en xarxa en un moment en que els recursos són pocs”.

Des de l’Ajuntament de la Bisbal s’aposta per la millora en els serveis d’orientació i intermediació per tal de donar resposta a les necessitats dels ciutadans aturats en procés de recerca de feina.

 Els avantatges de la col·laboració en orientació i intermediació laboral

El treball en xarxa entre les administracions ha de permetre establir un model àgil i competitiu entre l’àmbit local i les oficines de treball del SOC, que ofereix serveis personalitzats, pròxims, adaptats i de fàcil accés.

Aquest sistema ha de mantenir un elevat grau de complicitat, acompanyament i coordinació que es realitzarà des de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica sobre la base del model de cooperació territorial definit al projecte.

Aquest conveni facilitarà als tècnics del Club de la Feina millorar el servei d’orientació i intermediació laboral de les persones que hi resideixen.

Per exemple, en matèria d’orientació laboral, el programa Galileu permetrà registrar i fer el seguiment de les actuacions realitzades durant l’atenció individualitzada.

A més, els orientadors/es accediran de forma centralitzada a la informació disponible en les aplicacions del Servei d’Ocupació de Catalunya necessàries per a la gestió de l’orientació.

D’aquesta manera, el personal orientador tindrà accés a recursos metodològics per fer la seva tasca i podran conèixer i intercanviar informació sobre oportunitats professionals per les persones que cerquen feina, fomentant el treball en xarxa amb les diferents administracions.

A través del Club de la Feina, es podrà donar serveis a les persones gestionant les seves candidatures a ofertes, els seus currículums, buscant ofertes en nom dels demandants d’ocupació i gestionar les comunicacions.  I de cara a les empreses, podran crear les ofertes, gestionar les candidatures i fer-les visibles externament, el que afavorirà una major adequació entre l’oferta i la demanda.

 

Ens locals adherits:

Ajuntaments: Arbúcies, Banyoles, Begur, Breda, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Castelló d’Empúries, Celrà, Figueres, l’Escala, La Bisbal d’Empordà, Llagostera, Lloret de Mar, Palamós, Quart, Ripoll, Riudellots de la Selva, Salt, Sant Hilari Sacalm, Sarrià de Ter, Sant Gregori, Vidreres i Vilablareix.

Altres ens locals: Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Consell Comarcal de la Cerdanya, Consell Comarcal del Baix Empordà, Consell Comarcal del Gironès, Consorci per a la promoció de les Preses i a la Garrotxa, Consorci Ripollès Desenvolupament, IMPC (Olot), Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Nexes Forallac SAM (Ajuntament de Forallac).