21 gener de 2013 a les 10:08

L’Ajuntament de la Bisbal desenvoluparà projectes d’orientació laboral i formació per a desocupats

Els Servei d’Ocupació de Catalunya ha subvencionat el projecte Treball als Barris 2012, projecte que es desenvolupa en el marc de Pla de Barris, amb un pressupost de 230.000 €. El mes de gener s’han engegat els serveis d’orientació laboral, borsa de treball, formació per a adults i formació professionalitzadora.

El dispositiu d’inserció laboral dóna servei a les persones aturades que necessiten assessorament en el seu procés de recerca de feina. També s’està treballant en la prospecció d’empreses de la zona amb l’objectiu de promocionar el servei i captar ofertes de treball. A la vegada, es farà un acompanyament a les persones que hagin trobat feina i necessitin suport en el seu procés d’adaptació a l’empresa.

Pel que fa a la formació amb adults, es treballen aspectes bàsics (informàtica, matemàtiques, català, coneixement de l’entorn) que ajudin a millorar el nivell de formació i permetin als alumnes tant augmentar el seu índex d’ocupabilitat com tenir l’oportunitat d’accedir a cursos de formació més professionalitzadors.

El projecte Treball als Barris 2012 també inclou, entre altres, accions en l’àmbit de la qualificació professional realitzant cursos de formació vinculats a l’eficiència energètica i a la ceràmica artesanal, així com programes d’experiència laboral vinculats a la dinamització turística, la dinamització comercial i als serveis de gerontologia.

Aquests projectes s’estan implementant de forma coordinada amb els diferents agents locals relacionats amb l’ocupació, la formació i l’atenció a les persones.

El finançament prové del Servei d’Ocupació de Catalunya i del Fons Social Europeu. L’Ajuntament finança part del projecte amb diferents aportacions segons el programa.