21 gener de 2012 a les 12:27

L’Ajuntament de la Bisbal desmantella el passallís trencat de Castell d’Empordà i habilitarà un pas a nivell d’aigua amb les graves del Daró

L’Ajuntament de la Bisbal ha decidit dur a terme els treballs de restabliment del pas de vehicles al passallís de Castell d’Empordà, després que diversos aiguats del 2011 el fessin malbé. Els treballs que està fent l’Ajuntament de la Bisbal pretenen resoldre el restabliment del pas de vehicles a banda i banda del Daró.

Segons el regidor de Via Pública, Xavier Dilmé, “s’ha prioritzat restablir el pas de vehicles després de mesos d’interrupció i evitar danys majors en la canonada d’aigua que passa per sota del passallís, més enllà de quina era l’administració responsable d’executar les obres, que nosaltres considerem encara a dia d’avui que no havia de ser l’Ajuntament de la Bisbal. Però mentre discutim això, els veïns i pagesos afectats no en tenen perquè patir les conseqüències”.

L’Ajuntament de la Bisbal ha iniciat aquest dijous els treballs per desmuntar l’anterior passallís. Aquesta feina està previst que duri tres dies i  tindrà un cost 4.743,6€. Posteriorment, s’aprofitaran les graves que hi ha a la zona del passallís trencat, en el mateix llit del Daró, per habilitar un pas per a vehicles a nivell d’aigua.

Els defectes de construcció de l’anterior passallís, combinats amb l’erosió provocada per diversos aiguats van provocar que aquest es trenqués, impedint el pas de persones i de vehicles entre les dues lleres del Daró a l’alçada de Castell d’Empordà. Aquest passallís es va trencar després d’unes pluges del mes d’octubre del 2010 i l’acció de l’aigua també va deixar al descobert una canonada de transport d’aigua potable i cables elèctrics de l’estació de bombeig. Posteriorment, el març de 2011, uns altres aiguats van tornar a evidenciar que el passallís estava mal construït i que, amb els aiguats, es descalçava la part de les lleres, que acabaven més erosionades pels remolins de la construcció defectuosa i el passallís va quedar de nou inutilitzat. La situació s’ha tornat a repetir aquesta tardor, després de les pluges del mes de novembre.