28 octubre de 2021 a les 10:15

L’Ajuntament de la Bisbal du a terme un curs de formació tècnica de recollida porta a porta en el marc del programa Treball als Barris

||

Aquest octubre l’Ajuntament de la Bisbal ha dut a terme una formació tècnica de recollida selectiva seguint el model de porta a porta pel servei de recollida de residus que es vol implementar a la ciutat. La formació s’ha fet a través del programa de Treball als Barris finançat pel Servei d’Ocupació, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Economia social. El curs formatiu constava d’un bloc teòric, el qual tenia inclosa una explicació i detall de com s’ha previst el sistema de recollida porta a porta a la Bisbal d’Empordà i 3 visites guiades a diferents poblacions per tal de veure diferents processos que segueixen els residus i observar-ne el seu tractament posterior.

D’una banda, les persones participants a la formació van fer una visita a la planta de triatge de Celrà, on van aprendre a separar i seleccionar els envasos que es dipositen al contenidor groc. També van fer una visita a la planta de compostatge de Santa Coloma de Farners, amb l’objectiu deveure la gestió de la fracció orgànica que es recollia als municipis. observació del procés de maduració del FORM, des del moment que entra fins al moment que s’acaba aconseguint el producte final. Finalment, també es va fer un itinerari nocturn pel poble de Vilablareix que va servir per veure de quina manera es realitza una recollida porta a porta observant-la en directe i interactuant amb els operaris que presten aquest servei.

 

pack 3 logos