15 octubre de 2010 a les 8:25

L’Ajuntament de la Bisbal engega una campanya per foragitar estornells

L’Àrea de Medi Ambient ha alertat que entre les sis i les vuit del vespre l’empresa Solucionat aplicarà diversos procediments acústics i lluminosos per foragitar els estornells durant quinze dies. La campanya s’engega després d’haver detectat que un grup d’estornells fa nit als arbres de la zona d’Agustí Font i del passeig Marimon Asprer. Això provoca problemes de brutícia acumulada en aquestes vies i la inutilització d’alguns bancs a causa de les deposicions dels ocells. Igualment representa un problema de males olors.
 
El regidor de Medi Ambient, Àngel Planas, ha explicat que ‘aquesta campanya s’emmarca en el conjunt de les actuacions que durant tot l’any du a terme l’Ajuntament pel que fa al seguiment i control de plagues’.  
Des de l’Ajuntament de la Bisbal es demana la comprensió dels veïns de les zones afectades ja que mentre duri la campanya segurament advertiran senyals acústics i lluminosos utilitzats per foragitar les aus. Entre d’altres, s’utilitzen els crits d’alerta que fan els mateixos estornells. L’aplicació d’aquestes tècniques no es fa de forma automatitzada i electrònica ja que amb l’aplicació presencial es busca estudiar la reacció de les aus. El seguiment de la resposta de les aus i de l’efecte dels procediments emprats permet aplicar de la manera més eficient les tècniques apropiades. 
 
L’Ajuntament de la Bisbal engega aquesta campanya després que fa pocs mesos es va sanejar la zona arbrada del carrer Agustí Font per alliberar-la dels coloms que hi havien fet niu i que també suposaven un problema similar al que ara presenten els estornells.