18 març de 2009 a les 18:03

L’Ajuntament de la Bisbal establirà a Torre Maria un punt d’informació per als empresaris locals sobre els incentius al comerç i l’artesania

Les característiques socioeconòmiques de la Bisbal d’Empordà fan que aquests incentius siguin interessants per als establiments comercials detallistes i determinats serveis com tintoreries, bugaderies, neteja i reparació de calçat, sargit i reparació de roba, perruqueries i salons d’estètica, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de menjar preparat i càtering que vulguin fer reformes en els establiments.

Segons ha explicat el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, un dels objectius d’aquesta àrea creada en l’actual mandat municipal “és el de donar suport a persones i empreses per generar sinèrgies amb el sector pel desenvolupament comercial del municipi. Per tant, l’àrea de Promoció de la Ciutat s’ofereix, a qui estigui interessat, com a punt de suport a les persones i empreses per donar més informació al respecte dels incentius al comerç i a l’artesania per a cada cas concret”.

Els objectius del programa són impulsar la transformació física dels establiments comercials i l’adequació al seu públic objectiu, incentivant la rendibilitat dels punts de venda i l’adequació dels establiments comercials per a la millora competitiva en el seu entorn territorial i sectorial, incloent la inversió en l’obertura de sucursals. La Direcció General de Comerç del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya ha publicat al DOCG les convocatòries de concessió d’incentius al comerç per aquest exercici 2009.  

Per altra banda, també s’ha obert la convocatòria per a la concessió d’incentius per al foment de l’artesania catalana, on els tallers de ceràmica amb disposició del carnet d’artesà i altres artesans del municipi s’hi poden acollir. A destacar l’àmbit de modernització i digitalització amb els programes de desenvolupament per a tallers artesans i difusió dels oficis artesans i TIC’s que tenen com a objectiu la millora del procés productiu, de la qualitat, la creativitat i el disseny de producte i dotar l’artesà dels instruments necessaris per a la promoció i divulgació de l’artesania.