14 febrer de 2012 a les 11:23

L’Ajuntament de la Bisbal estudia les necessitats de personal de les empreses de la ciutat

L’Ajuntament de la Bisbal va iniciar el 30 de gener una prospecció per conèixer les necessitats de les empreses de la Bisbal i rodalies quant a personal. Alhora, això li permetrà desenvolupar un estudi dels perfils amb la finalitat de dissenyar una oferta formativa adient per a la inserció laboral. Aquest estudi el porta a terme personal del propi Ajuntament gràcies al suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

L’objectiu de la prospecció és arribar a tots els comerços, empreses i emprenedors de la Bisbal per conèixer les seves línies de treball, els perfils dels seus treballadors, les necessitats de personal i de formació i recollir les seves propostes o inquietuds.

Un cop acabada la fase de recollida d’informació s’elaborarà un informe que permetrà a l’Ajuntament dissenyar una oferta formativa dirigida a tots els sectors i als diferents col·lectius (empresaris, treballadors i aturats). Aquesta oferta formativa ha de permetre millorar les competències professionals dels treballadors en actiu i reorientar la carrera professional de les persones en situació d’atur cap a sectors demandants d’ocupació a la Bisbal i rodalies i alhora, millorar les seves possibilitats de trobar feina.

Des de l’àrea de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà es treballa en quatre grans línies per donar nous serveis útils als empresaris, als treballadors i a les persones que busquen feina. Aquestes línies per als propers anys seran les polítiques actives d’ocupació i formació; el suport a l’emprenedoria i a l’auto ocupació; potenciar la borsa de treball; i, finalment, la cerca de subvencions i línies de finançament per poder dissenyar una oferta formativa que faciliti la inserció laboral.