11 maig de 2021 a les 16:30

L’Ajuntament de la Bisbal expropia la finca de Can Formatger per mutu acord

|

Ahir el Ple Municipal extraordinari de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va aprovar per unanimitat facultar a l’alcalde Enric Marquès per tancar l’expedient d’expropiació de mutu acord de Can Formatger, una antiga nau industrial ubicada al sector sud de la ciutat, que el POUM de l’any 2015 va qualificar d’equipament.

L’acord establert posa fi a un periple iniciat fa prop de 40 anys enrere, durant el qual, de manera intermitent, el consistori bisbalenc ha anat intentant arribar a enteses amb la propietat per tal d’adquirir la finca esmentada. Finalment això ha estat possible gràcies a la bona predisposició de les persones propietàries de la nau que, des del juliol de l’any passat, s’han anat trobant amb l’alcalde de la Bisbal per formular un acord. 

Can Formatger enceta ara una nova etapa, que arrencarà amb un estudi de l’edifici per part dels serveis tècnics municipals i la posterior adequació i/o reforma dels seus espais, amb l’objectiu que esdevingui un equipament de referència al servei de la ciutadania bisbalenca.

Nota d’agraïment de l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès:
«Vull agrair a la Sra. Maria Masgrau; al Sr. Albert Formatger, que malauradament ens va deixar el mes d’octubre passat; i a la Sra. Maria Elena Alemany, la predisposició que han mostrat des del primer moment per arribar a aquest acord, que marca l’inici d’una nova etapa que ens ha d’ajudar, amb la col·laboració de tothom, a consolidar el nostre projecte de ciutat».