L’objectiu de la reunió era tractar dels afers més generals relacionats amb l’obra de millora i soterrament dels serveis de telefonia, enllumenat, subministrament elèctric i aigua potable, així com eixamplament de voreres en alguns casos. En la reunió es va explicar que posteriorment es faran reunions amb els veïns, carrer per carrer, abans de l’inici de les obres a cada una de les quatre zones en què està dividit el projecte. L’inici de les obres es preveu per finals del mes de gener i el termini d’execució és d’un any.
L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, va fer una breu introducció i posteriorment l’enginyer responsable del projecte, Jordi Burgas, de Sorea, va explicar les diferents fases de l’obra i els terminis d’execució. Burgas va destacar que era important la comunicació amb els veïns i va informar que per aquest motiu hi haurà una persona de contacte designada de l’empresa que faci les obres, es posarà una bústia de suggeriments i es donarà un telèfon de contacte. Igualment va explicar que s’informarà de qualsevol canvi que hi hagi en el calendari previst a través d’un cartell a la mateixa obra.
L’alcalde va voler remarcar que les obres, valorades en 1,5 milions d’euros, duraran un any, que s’iniciarà un carrer per acabar-lo i no es deixaran carrers oberts. També va demanar la col·laboració i la paciència dels veïns i va destacar la importància de mantenir el contacte i la informació en els dos sentits.
En el torn de preguntes els veïns van demanar que s’arreglés el problema de la manca d’aigua quan no hi ha subministrament elèctric, ja que això inhabilita el grup de pressió que porta aigua a part de la urbanització. L’empresa va explicar que està estudiant dues solucions: d’una banda canviarà el grup de pressió per un de més potent i modern –canviant la caseta, cosa que també hauria de disminuir el nivell de fressa que genera- i s’hi pot posar un grup electrogen o bé es pot fer una connexió puntual amb el sistema de Forallac per derivar aigua en cas d’avaria elèctrica i no deixar sense subministrament els veïns.
Els tècnics de Sorea també van explicar –a petició dels veïns- que es posarà una canonada d’aigua aèria per garantir que no s’interromp el servei durant les obres. Quant a la resta de serveis, van explicar que hi hauria talls puntuals que durarien hores i que serien programats.
Un altre dels temes d’interès va ser el de la mobilitat i els aparcaments. El regidor de Via Pública, Xavier Dilmé, va explicar que se’n parlarà en les reunions de cada carrer ja que estan oberts a les propostes dels veïns però que cal ordenar l’aparcament i no es pot deixar que s’aparqui per sobre les voreres una vegada s’hagin fet noves. El regidor es va comprometre a estudiar amb els veïns les millors solucions.
El sistema de recollida d’escombraries també va ser un dels aspectes que es va tractar i, igual que en el cas de la mobilitat, el regidor es va comprometre a escoltar les opinions dels veïns i a aportar una proposta de base a partir de la qual treballar.
Finalment, sobre l’afectació en el sistema de clavegueram de les obres, responsables de Sorea van explicar que només es canviarà en aquells trams que calgui fer-ho per permetre que tots els serveis puguin ser soterrats seguint la normativa. Algun veí va suggerir que seria una bon moment per arreglar els problemes de voreres que s’inunden quan plou ja que la recollida d’aigües plujanes en algun carrer es fa per superfície i no per una canonada. Un altre veí va demanar que, una vegada acabades les obres, quan temps es trigarà a tornar a obrir el carrer. L’alcalde, Lluís Sais, va explicar que l’Ajuntament no hi té previst fer cap més obra i que el que no es podrà evitar és haver d’obrir si es produeix una avaria.
L’alcalde va cloure la sessió agraint la presència dels veïns, emplaçant-los a les reunions que es faran carrer per carrer i desitjant-los unes bones festes.