15 octubre de 2015 a les 23:09

L’Ajuntament de la Bisbal i l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, a l’assemblea de l’Associació espanyola de ciutats de la ceràmica (AeCC)

|

El dissabte 3 d’octubre es va celebrar a Argentona la segona assemblea d’aquest 2015 de l’associació espanyola de ciutats de la ceràmica. En aquesta ocasió es va constituir l’assemblea general de l’AeCC amb els representants dels diversos municipis resultat de les darreres eleccions municipals.

Un dels punts principals de la reunió va ser l’elecció de la presidència de l’associació, com que es van presentar dues candidatures, la de Xavier Morant (Manises) y de José Luís Muelas (Talavera de la reina), es va proposar una presidència compartida al llarg del mandat, els primers dos anys la presidència serà a càrrec de Morant i els altres dos de Muelas.

Així mateix, en aquest acte es varen escollir els membres del comitè executiu. Durant l’assemblea també varen intervenir el president de l’Agrupació Europea de ciutats de la ceràmica, Philippe Amy, acompanyat del tècnic de l’associació francesa (AfCC), Charles Fillit i el tècnic de l’associació Italiana (AiCC) i director de projectes de la Agrupació Europea, Giuseppe Olmeti. Aquesta agrupació engloba quatre associacions de ceràmica d’àmbit europeu: l’espanyola, la francesa, la italiana i la romanesa. Altres qüestions que es van tractar en aquesta trobada van ser: els objectius, funcionament i projectes de l’AeCC, la nova normativa europea del plom en esmaltes ceràmics, les indicacions geogràfiques protegides , les jornades tècniques, els congressos, les rutes de la ceràmica o els premis nacionals de ceràmica. L’associació espanyola de ciutats de la ceràmica es va constituir l’any 2007 i actualment està formada per 30 municipis. La Bisbal n’és membre des dels inicis. Podeu consultar les activitats de l’AeCC a  http://www.ciudades-ceramica.es.