20 maig de 2009 a les 9:22

L’Ajuntament de la Bisbal i l’Obra Social de ‘la Caixa’ presenten una mostra d’homenatge a Toulouse-Lautrec’ al Castell Palau

Amb motiu del centenari de la mort de Toulouse-Lautrec, el Club des Partenaires du Musée Toulouse-Lautrec d’Albí (França) va fer una crida el 2001 per homenatjar el genial artista. Sota la direcció d’Anthon Beeke, van convocar-se cent dels millors dissenyadors gràfics del món. El resultat són 100 cartells en què es fa palesa l’empremta de Toulouse-Lautrec. Una sèrie completa forma part de la Col·lecció d’Obra Gràfica de la Fundació “la Caixa”, de la qual ara s’exhibirà una selecció de seixanta cartells a la Bisbal d’Empordà.

Apassionat pel món del cartell, Toulouse-Lautrec (1864-1901) va rebre encàrrecs de la majoria de cabarets parisencs. El primer cartell el va fer el 1891 per al Moulin Rouge. Des d’aleshores, i sempre sota la influència de l’estampa japonesa, es va consagrar a la litografia i va desenvolupar un estil molt personal en el qual també destaca la importància que va adquirir la tipografia en els seus dissenys.

Malgrat que la seva carrera es va truncar a causa d’una mort prematura, va revolucionar el llenguatge del cartell i va aconseguir un renom internacional. Va influir en artistes com Beggarstaffs Brothers, Will Bradley, Ramon Casas i Adrià Gual, i els  seus cartells van ser apreciats pel gran públic parisenc.