29 abril de 2015 a les 13:29

L’Ajuntament de la Bisbal inicia avui l’asfaltatge de diferents carrers de la ciutat

L’Àrea de Via Pública, Serveis i Mobilitat de l’Ajuntament de la Bisbal inicia avui dimecres els treballs de renovació de l’asfaltatge de diversos carrers. En concret, es refarà el ferm dels carrers Marquès de Cruïlles, Sant Josep, Valls d’en Colomer i l’Av. Mas Clarà, així com el primer tram del Carrer Nou.

Els treballs s’allargaran fins a la setmana vinent i inclouran la senyalització horitzontal (pintura) de tots els espais intervinguts. L’actuació s’inclou dins el Pla d’Asfaltats municipal que cada any s’acostuma a executar dins el seu primer semestre.

Segons explica el regidor de Via Pública, Xavier Dilmé, “es tracta de vies molt deteriorades, tot i que malauradament no són les úniques però hem de prioritzar fent servir criteris tècnics perquè els recursos són limitats”. El regidor ha destacat que “el Marquès de Cruïlles fa temps que necessitava aquesta actuació, que ben aviat també caldrà ampliar a les seves voreres. El mateix podem dir del Carrer Sant Josep”. Dilmé afegeix que “el carrer Valls d’en Colomer ja no podia esperar més temps l’actuació integral de la zona prevista en el Pla de Barris i amb el que farem ara es pal·liarà mínimament el seu mal estat, els sots i basses que s’hi generen quan plou, més molestos encara en ser un carrer del mercat setmanal per on la gent hi transita, i el mateix es pot dir del primer tram del carrer Nou, molt i molt degradat”. Finalment, l’avinguda Mas Clarà és una zona molt transitada, on hi ha la zona esportiva i l’escola de primària i recull tot el trànsit de pas de les urbanitzacions.

El calendari aproximat dels treballs, que depèn de la climatologia i/o les dificultats que puguin sorgir, és el següent:

  • Dimecres 29 i dijous 30 d’abril: Marquès de Cruïlles;
  • Dilluns 4 i dimarts 5 de maig: Mas Clarà;
  • Dimecres 6 de maig: Valls d’en Colomer;
  • Dijous 7 i divendres 8 de maig: Nou i St. Josep.

Els treballs consistiran en un fresat de paviment (rebaix) i  col·locació d’asfalt en calent de 5 cm. de gruix. Concretament,  Av. Mas Clarà (1.500m2); C. St. Josep (1.350m2); C. Marquès de Cruïlles (1.570m2); C. Nou (1r tram, 210m2) i C. Valls d’en Colomer (560m2).

L’empresa adjudicatària ha estat Rubau Tarrés, SAU, i els treballs tenen un pressupost de 60.016,48€, IVA inclòs, assumits amb recursos propis de l’Ajuntament i d’una subvenció de la Diputació de Girona.

L’any passat, dins el Pla d’Asfaltats es va actuar als carrers Pere Canyà, Pere Bartomeu i Amor Filial, així com al camí públic d’accés al club de tennis. També es va fer una petita ampliació de l’aparcament del camp de futbol nou per permetre l’aterratge d’helicòpters d’emergències. En total, el 2014 es van asfaltar prop de 3.800 metres quadrats d’espai públic, amb una inversió total de 49.035,49€, iva inclòs.