14 octubre de 2011 a les 14:32

L’Ajuntament de la Bisbal inicia la campanya per foragitar els estornells del passeig Marimon Asprer i del carrer Agustí Font

L’Ajuntament de la Bisbal iniciarà aquest divendres al vespre la campanya per foragitar estornells dels arbres del carrer Agustí Font i del passeig Marimon Asprer, segons que ha informat la regidoria de Medi Ambient. La campanya és similar a la que es va fer la tardor passada i que va culminar amb èxit.

L’Àrea de Medi Ambient ha alertat que a partir d’aquest divendres al vespre l’empresa Solucionat aplicarà diversos procediments acústics i lluminosos per foragitar els estornells durant uns dies. La campanya s’engega després d’haver detectat que un grup d’estornells fa nit als arbres de la zona d’Agustí Font i del passeig Marimon Asprer. Això provoca problemes de brutícia acumulada en aquestes vies i la inutilització d’alguns bancs a causa de les deposicions dels ocells. Igualment representa un problema de males olors.

Des de l’Ajuntament de la Bisbal es demana la comprensió dels veïns de les zones afectades ja que mentre duri la campanya segurament advertiran senyals acústics i lluminosos utilitzats per foragitar les aus. Entre d’altres, s’utilitzen els crits d’alerta que fan els mateixos estornells. L’aplicació d’aquestes tècniques no es fa de forma automatitzada i electrònica ja que amb l’aplicació presencial es busca estudiar la reacció de les aus. El seguiment de la resposta de les aus i de l’efecte dels procediments emprats permet aplicar de la manera més eficient les tècniques apropiades.

A finals del juliol passat l’Ajuntament ja va fer una altra campanya per foragitar estornells de la mateixa zona, fora de la temporada habitual. L’empresa va advertir en aquell moment que a diferència de la que s’havia fet a la tardor, la del juliol podia ser més complexa pel fet que els estornells que hi havia no eren migratoris. Tot i això, els estornells van acabar marxant.