30 abril de 2013 a les 9:14

L’Ajuntament de la Bisbal inicia una campanya de control i sanció de l’incivisme de propietaris de gossos

|

L’Ajuntament de la Bisbal inicia aquest mes de maig una campanya de control de l’incivisme dels propietaris de gossos, centrada especialment en el fet de no recollir les defecacions i en portar els animals sense lligar dins el nucli urbà. També es controlarà l’accés dels animals a espais on està prohibit, com els parcs infantils. En aquest sentit, l’Ajuntament ha instal·lat 18 rètols informatius en diversos espais sensibles de la ciutat, com el passeig Marimon Asprer o l’Avinguda President Irla, sobre les obligacions cíviques que comporta tenir un gos, així com la sanció que s’aplicarà davant una conducta incívica, que pot arribar als 250 euros. La campanya anirà a càrrec d’agents de la Policia Local, que actuaran tant d’uniforme com de paisà.

El regidor de Via Pública de l’Ajuntament, Xavier Dilmé, considera aquesta campanya “absolutament necessària atès l’estat d’alguns carrers i espais de lleure de la ciutat” i alerta que “les sancions seran contundents perquè ja hem fet campanyes informatives, hem fet rètols, hem habilitat un espai darrera el camp de futbol on es poden deixar els gossos deslligats, etc., i el que queden són persones incíviques que no pensen canviar d’actitud amb pedagogia”. Dilmé considera que “hi ha una actitud de profunda manca de respecte per a la col·lectivitat en aquests comportaments i actuarem a fons per evitar que l’incivisme d’uns pocs afecti a tota la comunitat”. Afegeix que “no només no es respecten els llocs de passeig i de lleure general, sinó tampoc altres d’específics com són els parcs infantils, alguns dels quals hem de netejar vàries vegades al dia”. El regidor també ha agraït la col·laboració ciutadana que hi ha hagut fins el moment i en demana més: “si hi ha problemes concrets detectats pel veïnat, tenim tant el número de la Policia Local (972640292) com el de l’àrea de Via Pública (972642010) les vint-i-quatre hores per poder-les comunicar i permetre la nostra posterior actuació”.

La campanya s’iniciarà formalment el dia 2 de maig i es perllongarà indefinidament mentre es vagin detectant conductes incíviques.