22 gener de 2015 a les 14:16

L’Ajuntament de la Bisbal instal•la els primers comptadors de segons en passos de vianants de semàfors

|||

 

Els nous comptadors, sis en total, s’han posat als semàfors que creuen la C-66 a l’alçada de Voltes/Sis d’Octubre amb Coll i Vehi, i els de Voltes amb Plaça de la Llibertat. El dígit de còmput de temps va descomptant segons mentre el semàfor de vianants està en verd i així el vianant pot calcular si té temps per creuar o no. L’objectiu és millorar la seguretat en una via d’alta densitat com la C-66 que travessa el municipi, amb especial de la mainada i de les persones amb problemes de mobilitat. El cost dels sis comptadors és de 7.211,50 euros. Després d’aquesta primera fase, és té previst fer-ne una segona durant aquest mateix 2015 per acabar de cobrir el pas de la C-66 per Sis d’Octubre amb Indústria i per la zona de l’Aigüeta.

Segons explica el regidor de Via Pública i Mobilitat de l’Ajuntament, Xavier Dilmé, “les Ampes del municipi ens van fer avinent la seva petició d’instal·lar aquests comptadors en els circuits que fan regularment els alumnes de primària dels centres escolars de la ciutat, nosaltres ja ens havíem posat en contacte amb altres municipis per fer una valoració del seu funcionament i vist tot plegat, vam decidir fer l’encàrrec corresponent”. Segons el regidor, “el seu cost és elevat, però pensem que serà molt útil en una carretera molt carregada de trànsit, útil tant per a nens com per a gent gran o amb mobilitat reduïda, i atès que la seguretat és sempre una prioritat, creiem que serà una bona inversió”.  

Durant el mes de desembre es van posar en funcionament de forma provisional uns semàfors pels vianants que indicaven, quan el de vianants estava en vermell, el temps que faltava per posar-se de color verd, però s’ha optat per la funció contrària, que quan el semàfor pel vianant estigui de color verd hi hagi un comptador que indiqui el temps disponible per creuar.