20 gener de 2011 a les 10:45

L’Ajuntament de la Bisbal ofereix un servei de tele assistència a persones majors de 80 anys que viuen soles

Es tracta d’un sistema senzill de teleassistència amb teclat telefònic incorporat per a situacions d’emergència. És un sistema pensat per a persones que viuen soles i necessiten ajuda ràpida en situacions d’emergència. Quan algú, en una situació d’emergència o pànic, prem el botó del comandament a distància, un missatge prèviament enregistrat s’envia a un número de telèfon predeterminat. És possible enregistrar fins a tres números d’emergència distints. 
El cost de l’aparell és d’uns 60 euros i no cal pagar cap quota mensual pel servei. La gestió de les peticions s’està fent des de les Escoles Velles (més informació al telèfon 972 64 67 37). També  serà l’Ajuntament de la Bisbal qui instal·larà l’aparell a les persones que el demanin. L’aparell que s’ofereix es va provar durant el mes d’octubre a l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de la Bisbal.
L’allargament de l’esperança de vida i l’augment de la qualitat d’aquesta vida ha fet que molta gent gran visqui sola, amb una autonomia vital envejable. Malgrat tenir una bona autonomia molta gent ha fet l’opció de contractar un servei de teleassistència que els permeti gaudir d’una resposta immediata en cas de tenir alguna necessitat mèdica urgent. Aquest servei, però, malgrat estar concertat amb alguna administració continua essent força car.