19 novembre de 2010 a les 14:53

L’Ajuntament de la Bisbal organitza una sortida guiada pel Daró dins el terme municipal

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Bisbal, Àngel Planas, ha explicat que aquesta millora feta a l’espai fluvial del Daró ‘és una primera actuació contemplada al Pla de Recuperació Integral que actua en una de les zones més emblemàtiques pels bisbalencs, que és el tram comprès entre la piscina i el pont del vial per la importància que havia tingut pels bisbalencs en el seu lleure i que es fa amb la voluntat d’acostar el riu a la ciutat i als ciutadans’. El regidor ha afegit que això, ‘a la vegada, suposa la recuperació i posada en valor d’una part del patrimoni natural de la Bisbal i potenciar-ne l’ús social i turístic’ ha explicat Planas. 
L’actuació de millora en aquest tram del Daró l’ha dirigit l’empresa Geoservei, la mateixa que ha redactat el PRI i l’ha executat Fitor Forestal SL. Els treballs de millora han consistit en l’eliminació de les plantes invasores com la canya, les robínies, el raïm de moro, l’ailant o d’altres amb tractaments específics físics i químics. S’han retirat residus que havien estat abandonats a la llera i s’hi plantaran espècies autòctones com freixes, o saücs per repoblar els espais que abans havien ocupat les plantes invasores. Precisament una de les activitats previstes en la jornada d’aquest dissabte és la plantada d’aquesta mena d’arbres. Aquesta actuació forma part del Pla de Recuperació Integral del Daró.
El Pla de Recuperació Integral del Daró al terme de la Bisbal té per objectius la recuperació del cabal del riu, minimitzar les afectacions de les crescudes, estabilitzar i endreçar el tram de la llera urbana, dignificar l’espai urbà a tocar del riu, millorar l’hàbitat natural del riu i potenciar el patrimoni cultural i l’ús socioturístic.
 
Podeu descarregar-vos el tríptic de la visita a l’apartat de Medi Ambient o directament en aquest enllaç.