6 novembre de 2010 a les 13:54

L’Ajuntament de la Bisbal participa al programa Rossinyol per segon any consecutiu

La regidora d’Educació, Núria Felip, ha explicat que al final de l’edició de l’any passat
‘els mentorats i mentors ens van fer entendre que era un bon projecte i valia la pena tornar-hi’. Aquest any el projecte es du a terme altra vegada amb sis mentores, com l’any passat, i sis mentorats. ‘Us animo a tots plegats a seguir la feina de l’any passat. A les mentores a conèixer la Bisbal als que no la conegueu i a ensenyar la Bisbal als que us ha tocat. I als mentorats us animo a aprofitar el màxim l’oportunitat que teniu, que us ajudarà  a saber a quin país heu aterrat’ ha desitjat Núria Felip que ha afegit ‘Tant de bo puguem dir que ha estat un èxit’.
Maria Rosa Terradellas, vice rectora d’Estudiants, Cooperació i Igualtat de la Universitat de Girona ha assegurat que ‘és un goig presentar el programa, que fa sis anys que es fa. És un programa europeu avalat pels noruecs que és molt valuós que va néixer amb la voluntat d’anar molt a poc a poc per poder fer un bon seguiment. Hi ha vuit municipis actualment que hi participen, anem creixent a poc a poc, fixeu-vos que hi ha sis mentors i sis mentorats perquè es vol controlar molt bé tot el procés’ ha explicat.
Terradellas ha agraït la participació dels tutors de les escoles, dels coordinadors dels professors, de la tutora de les mantornades i s’ha dirigit a les mentores per destacar que és una activitat voluntària ‘que permet aprendre moltes coses. Teniu una tasca molt important: que agafin gust per aquesta terra i s’hi sentin integrats. El nostre interès seria anar més enllà, que aquests joves a la llarga acabessin vinguent a la Universitat, per tant també heu de transmetre el gust per el coneixement’, ha dit. La vice rectora ha fet extensiu l’agraïment a les famílies ‘per haver-nos fet confiança, deixant que aquestes persones es trobin amb els vostres fills i filles. Els tutors estan molt ben elegits. També agrair a l’Ajuntament de la Bisbal que participi en aquest programa. Espero que això sigui un èxit’ ha conclòs. A l’acte també hi ha assistit la tutora de les mentores, Maria Mercè Pareta i diferents responsables dels centres d’ensenyament de la Bisbal així com familiars dels que participen al projecte.
Johanna Barrera serà la mentora de Jhenifer Kiss de l’INS la Bisbal, la Gemma Carbó serà la mentora de l’Ouarda Sobhi del Cor de Maria, Khaloula Chaouech serà la mentora de Sabah El Hadriui de l’ESC Joan de Margarit, Anna Ramos serà la mentora d’Amadou Bah, Amanda Serra serà la mentora de Mamadou Alfa Bah, de l’INS la Bisbal, i Míriam Velasco serà la mentora de Charmaine Mónica Salvador de l’ESC Mas Clarà.