8 febrer de 2011 a les 17:28

L’Ajuntament de la Bisbal posa a licitació la construcció d’un pont de vianants sobre el Daró

L’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Lluís Sais, ha assegurat que ‘amb aquesta obra es culminarà un seguit d’actuacions en aquesta zona que comprenen el carrer Agustí Font, el passeig Marimon Asprer, l’aparcament del camp de futbol vell, i la futura construcció del Centre Cívic i de la Biblioteca Central Comarcal’. ‘Tot plegat’ –ha afegit l’alcalde- ha de permetre revitalitzar una part molt important de la ciutat’.
El nou pont sobre el Daró disposa d’una subvenció de la Diputació de Girona de 225.000 euros i ha de connectar la zona del Mundial i de l’aparcament del camp de futbol vell i el passeig Marimon  Asprer, amb la zona de futurs equipaments com la Biblioteca Central Comarcal, el Centre Cívic i la zona esportiva. Igualment, serveix de connector entre el nucli antic i les voltes amb la zona comercial de l’Aigüeta. 
El termini d’execució de l’obra és de quatre mesos, una vegada s’hagi adjudicat de forma definitiva. El pont es col·locarà a meitat de distància entre el pont nou, a la C-66, i el pont de l’Embut, tangent a la rotonda que hi ha a la confluència dels carrers Agustí Font i Pompeu Fabra, de forma que queda sensiblement perpendicular a les dues ribes. El pont ha de salvar una distància superior als 35 metres i serà una estructura d’un sol tram sense piles intermèdies, cosa que en facilita la construcció i no suposarà cap impediment en les possibles avingudes del riu. El projecte del pont de vianants l’ha redactat l’equip Blàzquez Guanter Arquitectes.