16 febrer de 2011 a les 14:59

L’Ajuntament de la Bisbal posa en marxa un buc d’assaig per als grups bisbalencs

El regidor de Joventu, Josep Maria Gou, ha explicat que ‘la construcció d’un buc d’assaig, era una de les prioritats que teníem des de l’àrea de Joventut. La posada en marxa d’aquest equipament, va lligada al projecte "Toquem?", que te com a objectiu promocionar i dinamitzar, els joves conjunts musicals del municipi’ afirmava Gou.
El projecte ‘Toquem?’ inclou la promoció de les propostes musicals dels grups bisbalencs i la dinamització d’aquests grups. Dins d’aquest projecte ja s’ha dut a terme la creació d’una base de dades dels grups bisbalencs i la col•laboració amb el Voltor Music Festival. El buc d’assaig és un nou equipament a disposició dels grups bisbalencs que està equipat per facilitar a les formacions musicals un espai d’assaig.
Un tècnic de l’empresa Aplicacions Audiovisulas (constructors del buc) i un responsable de Gestió d’Activitats de la Casa de la Música de la Mirona van ser divendres a la Bisbal per posar a punt el buc d’assaig. Abans de la posada a punt dels equips es va fer una petita presentació a un grup de músics bisbalencs que van ser-hi presents entre els quals hi havia Sanjosex i membres de Coalición Kanalla, entre d’altres.
La Bisbal és un referent musical gràcies a la riquesa en varietat de formacions i estils musicals que van des de la música de cobla, passant per el pop, el rock, el jazz o l’ska, fins els ritmes jamaicans. Hi ha una trentena de formacions actives i aquesta riquesa contrasta amb la necessitat detectada d’espais equipats destinats a l’assaig de les formacions musicals.
El buc d’assaig ha estat possible gràcies a les subvencions aconseguides pel projecte ‘Toquem?’ de l’Àrea de Joventut i que han estat concedides per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.