7 juliol de 2011 a les 13:48

L’Ajuntament de la Bisbal presenta aquest divendres el lloguer de bicicletes amb un curs sobre GPS per fer rutes cicloturístiques

L’Ajuntament de la Bisbal presentarà aquest divendres, dia 8 de juliol, a les sis de la tarda, el nou servei de lloguer de bicicletes que incorpora a l’oferta turística. Juntament amb el punt de lloguer de bicicletes es farà un curset per poder baixar les rutes senyalitzades a un sistema GPS. L’Ajuntament ofereix tres rutes senyalitzades per la xarxa de cicloturisme del Consell Comarcal del Baix Empordà d’una, dues i quatre hores que permeten conèixer l’entorn de la Bisbal.

L’objectiu del curs de GPS és donar a conèixer el nou servei de rutes i lloguer de bicicletes de l’oficina de turisme de la Bisbal i un nou canal de rutes georeferenciades del Baix Empordà. Així, es mostrarà la navegació en una plataforma de rutes GPS, el procés de descàrrega d’una ruta i l’aplicació pràctica i real sobre el territori.

Una vegada descarregada la ruta al GPS agafarem les bicicletes i seguirem el recorregut marcat. Els tècnics del Consell Comarcal resoldran els dubtes que sobre el terreny pugui presentar l’aplicació i el seguiment de la ruta i facilitaran la informació que cal per poder gaudir d’aquest nou servei.El servei de lloguer es farà des de l’oficina de turisme de Torre Maria on també s’oferirà informació complementària de les rutes per facilitar-ne el seguiment. Per poder llogar la bicicleta cal aportar una targeta de crèdit, que només serveix com a garantia de retorn, i el lloguer s’ha de pagar en metàl·lic. L’empresa que presta el servei s’encarrega del manteniment de les bicicletes per tenir-les sempre en bones condicions.

Les tres rutes estan disponibles en el canal de rutes georeferenciades Wikiloc, promogut pel Consell Comarcal del Baix Empordà: La ruta del riu Daró, d’una hora aproximadament, segueix diversos camins entorn del riu; la ruta de Sant Sadurní, Cruïlles i Monells, de dues hores aproximadament; i la ruta medieval que recorre els nuclis de Forallac, Palau-Sator i Ullastret. Aquestes rutes formen part de la xarxa de cicloturisme del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Es pot accedir a aquestes rutes1. Per mitjà de la web www.visitemporda.com2. Al canal de rutes www.wikiloc.com/geotourism/baix-emporda3. A l’opció de rutes per la Bisbal d’Empordà http://ca.wikiloc.com/geotourism/baix-emporda#lt=41.951264&ln=3.042091&z=4&k=1&tab=0&a=&tag=