8 juliol de 2011 a les 18:41

L’Ajuntament de la Bisbal presenta el lloguer de bicicletes amb un curs sobre GPS per fer rutes cicloturístiques

Els tècnics del CCBE

L’Ajuntament de la Bisbal ha presentat aquest divendres el nou servei de lloguer de bicicletes que incorpora a l’oferta turística, a Torre Maria. Durant la presentació s’ha fet un taller pràctic per descarregar rutes georeferenciades a aparells GPS, que ha anat a càrrec de dos tècnics del Consell Comarcal del Baix Empordà. L’Ajuntament ofereix tres rutes senyalitzades per la xarxa de cicloturisme del Consell Comarcal del Baix Empordà d’una, dues i quatre hores que permeten conèixer la Bisbal i el seu entorn.

El regidor de Promoció econòmica, Àngel Planas, ha presentat aquesta tarda el nou servei de lloguer de bicicletes que ha posat en marxa l’Ajuntament de la Bisbal. La iniciativa és, segons que ha explicat el regidor, ‘una prova pilot que es farà aquests dos mesos i posteriorment s’avaluaran els resultats. En funció d’aquests resultats, sabem que les millors èpoques per gaudir de la bicicleta són la primavera i la tardor i es pot mantenir el servei si així es considera convenient. De moment, el posem en marxa aquest estiu, i a final de temporada ho valorarem’, ha dit Planas.

El servei de lloguer es farà des de l’oficina de turisme de Torre Maria on també s’oferirà informació complementària de les rutes per facilitar-ne el seguiment gràcies als mapes senyalitzats que ha editat el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Les tres rutes estan disponibles en el canal de rutes georeferenciades Wikiloc, promogut pel Consell Comarcal del Baix Empordà. La ruta del riu Daró, d’una hora aproximadament, segueix diversos camins entorn del riu. La ruta de Sant Sadurní, Cruïlles i Monells, de dues hores aproximadament. I la ruta medieval que recorre els nuclis de Forallac, Palau-Sator i Ullastret. Aquestes rutes formen part de la xarxa de cicloturisme del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Es pot accedir a aquestes rutes

1. Per mitjà de la web www.visitemporda.com

2. Al canal de rutes www.wikiloc.com/geotourism/baix-emporda

3. A l’opció de rutes per la Bisbal d’Empordà http://ca.wikiloc.com/geotourism/baix-emporda#lt=41.951264&ln=3.042091&z=4&k=1&tab=0&a=&tag= 

Per poder llogar la bicicleta a l’Oficina de Turisme de la Bisbal cal aportar una targeta de crèdit, que només serveix com a garantia de retorn, i el lloguer s’ha de pagar en metàl·lic. L’empresa que presta el servei s’encarrega del manteniment de les bicicletes per tenir-les sempre en bones condicions.