30 setembre de 2011 a les 11:42

L’Ajuntament de la Bisbal presenta el programa del Tastaolletes al Consell d’Iniciatives Econòmiques

L’Ajuntament de la Bisbal va presentar aquest dimecres el programa del TastaOlletes, la mostra de gastronomia i ceràmica de la Bisbal, que se celebrarà el proper 16 d’octubre. A la mostra hi participen els restaurants Divinum, El Pou del Bisbe, El Taceral, El Teatret, la carnisseria Salvi, Pizzes Di Paolo, La Bocateria i plats per emportar L’Empordanet. També hi prenen part, oferint les postres, Galetes Graupera, Pastisseria Font, Pastisseria Massot i Sans Bisbalenc Pastissers així com Bodega Matias, La Botiga, La Porta del Vi i Vinoteca Bouquet, que oferiran les degustacions de vi i cava.

Durant tot el matí hi ha previstos diversos tallers de cuina infantil que aquest any estan dedicats a l’elaboració de bastonets de formatge. Juntament amb la gastronomia, hi ha una exposició de vaixelles de ceràmica de la Bisbal al vestíbul d’entrada del Pavelló Firal que organitza l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal. També hi haurà una exposició de cullerers del Terracotta Museu, organitzada pel mateix museu.

Al carrer de l’aigüeta es faran demostracions de torn tot el dia i hi ha previst un concurs popular de torn i cuita de rakú. L’horari comercial sertà de deu del matí a dos quarts de nou del vespre. També es podran fer visites guiades “De Cuba a la Bisbal: el llegat dels indians” prèvia reserva a l’Oficina de Turisme.

Acompanyant la mostra pròpiament dita hi ha un seguit d’activitats programades entre les que destaquen degustacions de productes com llet del Mas Eusebi, oli i vi del celler Aibar (DO Montsant), ratafies casolanes, whisky Gleangrant i de formatges. També hi ha previstos passis de diapositives gastronòmiques del fotògraf Jordi Geli i de vinyes de l’Empordà cedides pel Consell Regulador de la DO Empordà.

En aquesta edició es farà el 2n Concurs de ratafies casolanes que organitza la Penya Ratafia la Bisbal i l’Espai del Vi. Les bases del concurs es poden consultar a www.labisbal.cat. Es podrà visitar l’estand de la marca de garantia Productes de l’Empordà i participar en el sorteig d’una cistella de productes.

Igualment, s’han programat xerrades sobre el tast de vins i l’elaboració de ratafia, sobre la recuperació d’ingredients silvestres del nostre paisatge enplats actuals, sobre una beguda a base d’herbes i flors i sobre formatges. Algunes d’aquestes xerrades coincideixen amb els tastos dels productes sobre els que es fa l’explicació. La música també hi serà present gràcies a les actuacions de La puça diatònica i el grup d’havaneres Peix Fregit.Els preus dels tastets seran de 5 € el tiquet pack (inclou 2 tastets gastronòmics i el plat de ceràmica), 2 € el tiquet individual gastronòmic i 2 € tiquet celler (que inclou 3 degustacions de vi o cava).