10 març de 2021 a les 13:32

L’Ajuntament de la Bisbal presenta la implementació del Passaport Edunauta a la jornada anual de l’Aliança Educació 360

|

Avui, dimecres, l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania i l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà han participat a la jornada anual de l’Aliança Educació 360, Territoris 360: comunitats resilients al servei de l’equitat educativa, que s’ha celebrat telemàticament. La sessió d’avui estava emmarcada en com combatre l’escletxa d’oportunitats educatives des del municipi i, en aquest sentit, la participació del consistori ha consistit en presentar la implementació del Passaport Edunauta al municipi com a eina de reconeixement de les oprtunitats educatives del territori.

El Passaport Edunauta és una eina que reconeix les oportunitats educatives del territori i possibilita l’acreditació d’aprenentatges més enllà de l’entorn escolar, va adreçat a l’alumnat de 5è i 6è del centres educatius de primària de la ciutat. S’està duent a terme des del novembre passat amb la complicitat dels centres educatius que hi estan vinculats.

Al llarg d’aquests mesos s’han dut a terme diferents activitats dinamitzades amb l’alumnat destinatari. Alhora, també s’han dissenyat dos catàlegs amb propostes d’activitats que els infants poden fer per iniciativa pròpia, per tal d’adequar les propostes al context actual, moltes d’elles s’han proposat en format virtual. A la jornada d’avui s’ha reflexionat, compartit i aprés de les experiències de comunitats que s’han reinventat i treballat en col·laboració amb els seus entorns per convertir les dificultats en oportunitats per sostenir una educació ampliada per a tots els infants.

Aquest projecte compta amb l’assessorament i l’acompanyament de la Fundació Jaume Bofill i la Cooperativa + Educació. Es pot consultar més informació de l’eina del Passaport Edunauta a través d’aquest enllaç al seu bloc web.