28 maig de 2009 a les 17:57

L’Ajuntament de la Bisbal promou la creació d’un òrgan de participació per als sectors econòmics de la ciutat

En col·laboració amb la Fundació Universitat de Girona –que inicia el contacte amb l’Àrea de Desenvolupament Local-, l’Ajuntament de la Bisbal, a través de l’Àrea de Promoció de la ciutat, impulsa un procés previ de consulta i participació per conèixer la voluntat del teixit econòmic de la Bisbal. Per això s’ha convocat a representants polítics, tècnics, d’entitats i agents econòmics de la ciutat als Tallers de Debat en què es definiran els criteris i els participants.

El primer taller, ‘Oportunitats i riscos de la creació d’un òrgan estable de participació del sector econòmic’ està previst pel proper dimecres, 3 de juny, a dos quarts de vuit del vespre (19.30h) al Mundial. El segon taller, ‘Definim conjuntament l’òrgan estable de participació’, està previst pel 10 de juny, a dos quarts de vuit del vespre (19.30h) al Mundial.

Segons el regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, ‘l’Ajuntament està disposat a jugar fort perquè aquet punt de trobada amb els sectors econòmics sigui una eina útil per a la ciutat; plegats podem fer moltes més coses que per separat’. Afegeix Dilmé que ‘l’Ajuntament ha estat molts anys renunciant a aquest paper aglutinador i això ha de canviar, i pensem que la millor manera per donar confiança és que aquest òrgan de gestió sigui el que els sectors decideixin que sigui, que siguin ells els que proposin si ha de ser una patronat, un consell un institut o què’.

Igualment, dins del procés de participació per crear aquest òrgan estable de participació s’ha creat un bloc, que periòdicament s’actualitza amb les novetats del procés participatiu. El bloc ‘Parlant amb el sector econòmic’ el podeu localitzar a http://parlantlabisbal.blogspot.com i també hi podeu accedir des del web municipal (www.labisbal.cat) on trobareu un enllaç directe.