5 novembre de 2010 a les 14:36

L’Ajuntament de la Bisbal protegeix la marca europea Ceràmica de la Bisbal

L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, ha afirmat que ‘aquest govern, quan vam entrar de seguida vam tenir clar que  com a ciutat tenim un seguit de valors i actius que ens diferencien. Un dels més importants i conegut arreu és el de la ceràmica. Ha estat i és una marca potent, coneguda i reconeguda però no estava regulada. El pas que fem de regular i saber explotar aquesta marca és una avenç important perquè regular implicarà qualitat i que realment el consumidor tingui clar que està comprant un producte fet a la Bisbal’.
El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé ha explicat que és una marca registrada a la Unió Europea i ha afirmat que ‘la voluntat de l’Ajuntament és fer un reglament de forma que la gent que compri Ceràmica de la Bisbal sàpiga què està comprant’. El regidor ha explicat que el reglament preveu l’existència d’un consell regulador que establirà els criteris sobre qui pot usar el distintiu. ‘No serà una marca restrictiva en el sentit que no només inclourà la ceràmica artesana sinó que també protegirà altres tipologies de fer ceràmica a la manera de la Bisbal’, ha afegit Dilmé.
El representant de l’Associació d’Empresaris Artesans Ceramistes de la Bisbal i comarca, Jaume Rulduà, ha agraït l’esforç de l’Ajuntament per aconseguir el registre de la marca. ‘Això és una reivindicació del sector que per diferents circumstàncies no s’havia pogut fer. Esperem que ara productors i venedors sapiguem donar-li l’impuls que li cal. La ceràmica de la Bisbal és coneguda i se sap que fa segles que es fa però potser faltava aquest impuls final i creiem que aquesta marca ens ajudarà molt’ ha explicat Rulduà.
El regidor de Promoció de la Ciutat ha explicat que s’ha recuperat el logotip Capital de la Ceràmica ‘i en volem fer bandera de la promoció de la ciutat’, ha dit i ha assegurat que ‘la gràcia de la Bisbal és que a part del producte propi hi ha producte d’altres orígens i això és una major riquesa i ha de servir d’estímul per als productors de la Bisbal. Volem evitar anar a fires i veure productes que diuen que són de la Bisbal i no tenen res a veure. Actuarem contra el pirateig’, ha assegurat.
El regidor ha qualificat de ‘bàsica’ la col•laboració amb el sector de producció i ha manifestat la voluntat de l’Ajuntament que també entri en el circuit el venedor. ‘La voluntat és que la marca comenci a ser utilitzada i que pugui ser vigent el reglament en un termini breu de temps –a final d’any per començar el 2011, que serà quan se’n farà la difusió i la publicitat d’aquesta marca’ ha conclòs.
Lluís Sais ha explicat que tenir aquesta marca ajudarà a resoldre el fet que en aquests moments, alguns compradors que venen a la ciutat pensen que compren producte de la Bisbal i resulta que no ho és. ‘Estic plenament convençut que això repercutirà en un increment de vendes, una millora del coneixement del producte, de la promoció i de la venda’ ha afirmat l’alcalde que ha afegit que així es convertirà en ‘un pol d’atracció, estic convençut que si regularitzen aquesta situació vindrà més gent a comprar aquest producte. El que fem és demostrar amb fets la voluntat de la projecció de la Ceràmica de la Bisbal’ ha assegurat. Sais ho ha exemplificat amb la presentació, fa pocs dies, de l’exposició de joies fetes amb ceràmica de la Bisbal que s’ha fet dins el programa d’Oficis Singulars. ‘La línia a seguir és aquesta, apostar per la innovació, pel reconeixement del que tenim i per la promoció del que tenim entre mans. Són els ingredients de la recepta per tirar endavant’, ha dit. 
Jaume Rulduà ha explicat que el sector de la ceràmica a la Bisbal i la seva àrea d’influència dóna feina de forma directa a unes 400 persones repartides en una cinquantena de tallers que abasten des d’empreses familiars com a grans empreses. Per tipologies de producte, hi ha unes deu fàbriques dedicades a la ceràmica de jardineria, sis del sector de la construcció, 21 dedicades a serveis de taula i decoració i petits tallers de creació artística.