26 novembre de 2021 a les 12:52

L’Ajuntament de la Bisbal s’adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb diverses accions

||

Un any més, l’Ajuntament de la Bisbal s’ha adherit a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i, en aquest sentit, l’Àrea de Medi Ambient del consistori organitza diverses activitats vinculades. D’una banda, s’han organitzat recollides de joguines noves i jocs reutilitzables (noves o en perfecte estat) i una recollida de telèfons mòbils per a reciclar (amb bateria i sense targeta SIM). Els corresponents punts de recollida són a l’Ajuntament, l’Ajuntament Vell, les Escoles Velles i la Biblioteca Lluïsa Duran. A més, avui, divendres, s’ha instal·lat Mercat, a la plaça del Castell, un estand informatiu sobre la prevenció de residus, el compostatge casolà i les diferents possibilitats de bonificació de la taxa de residus municipals.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus vol servir per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria, per fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa, per difondre les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i per fer canviar el comportament quotidià de la ciutadania europea (consum, producció). L’objectiu és, en definitiva, organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 

A través d’aquests enllaços es poden consultar vídeos informatius amb consells sobre residus: Redueix residusDona una nova vida als teus residus i Separa bé els teus residus.