7 març de 2019 a les 12:46

L’Ajuntament de la Bisbal s’adhereix a la vaga general feminista del 8 de març

El consistori de la Bisbal d’Empordà dona suport i secunda la vaga general feminista de divendres vinent, coincidint amb el 8 de març de 2019. La vaga ha estat convocada pels sindicats, UGT, CGT, CNT, Intersindical i IAC i compta amb el suport de nombroses entitats i organitzacions feministes del país. Així doncs, independentment del seguiment que tingui la vaga, s’ha decretat que únicament es garantiran els serveis mínims de la Residència geriàtrica municipal Zoilo Feliu i de la Llar d’infants municipal Tren Petit. D’altra banda, es mantindran íntegrament els serveis de la Policia Local de la Bisbal. 

Amb aquesta acció es vol facilitar que les treballadores de l’Ajuntament i de les empreses municipals es puguin adherir a la vaga, tot difonent-ne la convocatòria a través dels mitjans municipals i donant suport als grups locals feministes per tal d’articular accions conjuntes i reivindicacions vinculades. Aquest divendres se celebra la Diada Internacional de les dones treballadores, una jornada que expressa la lluita de milions de dones que només tenen el seu treball com a forma de vida. I és que han estat el conjunt de dones treballadores les qui històricament han mantingut viva la flama de la dignitat, contra l’explotació capitalista, patriarcal i racista, que nega el dret a una vida digna i una sobirania plena com a dones, tant als Països Catalans, com arreu del món.

En aquest sentit, la moció signada l’any passat per la regidora de la Dona, Maria Roure, ja especificava que cal continuar treballant per prevenir qualsevol tipus de discriminació cap a les dones i de l’assetjament sexual, per raó de sexe en qualsevol espai i fent especial incidència en l’àmbit laboral i en els espais d’oci. A més a més, també determinava que cal establir clàusules per evitar l’escletxa salarial entre homes i dones als contracte i licitacions efectuades pel consistori, evitant així la contractació amb aquelles empreses que no ho respectin.

És necessari, també, tenir la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions de l’Ajuntament i de les polítiques municipals. I és per això que cal donar suport als grups locals que treballen per trobar models d’igualtat, justícia, paritat, llibertat, diversitat i democràcia com a alternativa al model patriarcal.