6 març de 2018 a les 10:55

L’Ajuntament de la Bisbal s’adhereix a la vaga general feminista del 8 de març

||

El passat 27 de febrer es va aprovar una moció per a la commemoració del Dia Internacional de les Dones Treballadores i en suport i adhesió a la vaga feminista del 8 de març. I és que aquest dijous se celebra la Diada Internacional de les dones treballadores, una jornada que expressa la lluita de milions de dones que només tenen el seu treball com a forma de vida. I és que han estat el conjunt de dones treballadores les qui històricament han mantingut viva la flama de la dignitat, contra l’explotació capitalista, patriarcal i racista, que nega el dret a una vida digna i una sobirania plena com a dones, tant als Països Catalans, com arreu del món.

És per això que el consistori donar suport i secunda la vaga general feminista de dijous vinent. Així, es vol facilitar que les treballadores de l’Ajuntament i de les empreses municipals es puguin adherir a la vaga, tot difonent-ne la convocatòria a través dels mitjans municipals i donant suport als grups locals feministes per tal d’articular accions conjuntes i reivindicacions vinculades.

En aquest sentit, la moció signada per la regidora de la Dona, Maria Roure, especifica que cal continuar treballant per prevenir qualsevol tipus de discriminació cap a les dones i de l’assetjament sexual, per raó de sexe en qualsevol espai i fent especial incidència en l’àmbit laboral i en els espais d’oci. A més a més, també determina que cal establir clàusules per evitar l’escletxa salarial entre homes i dones als contracte i licitacions efectuades pel consistori, evitant així la contractació amb aquelles empreses que no ho respectin.

És necessari, també, tenir la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions de l’Ajuntament i de les polítiques municipals. I és per això que cal donar suport als grups locals que treballen per trobar models d’igualtat, justícia, paritat, llibertat, diversitat i democràcia com a alternativa al model patriarcal. Aquest acord ha estat comunicat a les associacions de dones del municipi, a Ca la Dona, a l’Institut Català de les Dones, a les entitats municipals i als grups polítics del Parlament de Catalunya.