17 maig de 2017 a les 13:14

L’Ajuntament de la Bisbal se suma al Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, avui, dia 17 de maig, se suma un any més a la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. La celebració d’aquest dia internacional té com a finalitat coordinar internacionalment l’organització d’activitats per tal d’incrementar la consciència sobre l’homofòbia, la transfòbia, la bifòbia i la fòbia a la intersexualitat. Així, també pretén estimular l’interès de les autoritats i la població per garantir els drets LGTBI al món.

Maria Roure (regidoria de la Dona) ha declarat que «cal continuar treballant per conscienciar i sensibilitzar a tota la ciutadania, així com coordinar tot tipus d’accions que serveixin per denunciar la discriminació de qualsevol tipus a les persones homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals i seguir avançant per els seus drets arreu del món». En aquest aspecte, l’Àrea d’Igualtat del consistori va organitzant tallers i xerrades al municipi amb certa periodicitat.

El Dia Internacional Contra l’Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia se celebra el 17 de maig en commemoració de la decisió per part de l’Organització Mundial de la Salut de suprimir l’homosexualitat de la seva llista de malalties mentals. I és que no va ser fins el 1990 l’Assemblea General de l’OMS va declarar que l’homosexualitat no és una malaltia, un trastorn ni una perversió!