11 desembre de 2023 a les 16:39

L’Ajuntament de la Bisbal signa un conveni de col·laboració amb les Cambres de Comerç de Girona i Palamós per desenvolupar accions de foment de l’ocupació i la inserció laboral a través de la formació

Aquest matí la sala de plens de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha acollit l’acte de signatura d’un conveni de col·laboració per desenvolupar accions ocupacionals i de formació. L’acord de formalització ha estat signat per Jaume Fàbrega, representant de la Cambra de Comerç de Girona; Pol Fages, de la Cambra de Comerç de Palamós; i l’alcalde de la Bisbal, Òscar Aparicio. Les accions que promulga el conveni s’emmarquen dins dels programes PICE (plans integrals de qualificació i ocupació) destinats principalment als joves, el programa +45 (per a persones majors a 45 anys) i altres programes generals de formació que s’executen des de les Cambres de Comerç. L’objectiu és desenvolupar accions destinades a executar serveis d’orientació per fomentar l’ocupació i la inserció laboral; serveis de formació per millorar les competències de les persones aturades, treballadores i empresàries i serveis d’empresa orientats a l’assessorament per a la creació i consolidació d’empreses.

Les accions estaran organitzades per la Cambra de Comerç de Palamós i/o la Cambra de Comerç de Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, que cedirà els espais de forma gratuïta i col·laborarà en la publicitat i difusió dels esdeveniments i captació de participants. Les  propostes previstes dins d’aquest conveni per als joves aniran emmarcades dins dels següents programa PICE de formació i orientació per tal de facilitar la integració en el mercat de treball de les persones joves que no estiguin treballant, ni participants en activitats educatives ni de formació, així com promoure la sostenibilitat en el mercat de treball i la qualitat del treball. Aquest programa disposa del recolzament del Fons Social Europeu en el marc de la Garantia Juvenil (jovent comprès entre els 16 i 29 anys). Per tant, en el pla de capacitació establert del conveni des de les Cambres s’organitzaran (planificació, difusió, gestió inscripcions i execució) un mínim de 2 cursos de formació del programa PICE per l’any 2024.

Una altra de les accions dins del PICE és l’organització d’una jornada d’ocupació per a la creació d’espais per al contacte entre empreses amb ofertes laborals i persones demandants d’ocupació, la qual es podrà celebrar presencialment i/o en format virtual. El programa +45 forma part dels Plans integrals de qualificació i ocupació per a majors de 45 anys que no estiguin treballant. El programa també compta amb el recolzament del Fons Social Europeu en el marc de l’Educació – Formació, Ocupació i Economia Social. En el marc del conveni des de les Cambres s’organitzaran (planificació, difusió, gestió inscripcions i execució) un mínim de 2 cursos de formació ocupacional +45 l’any 2024.

Per últim el programa de formació per millorar les competències dels treballadors i empresaris es desenvolupen en el marc del programa Accelerapyme (Digitalització), Comerç (Tallers per a comerciants), Conforcat (Formació contínua), UIER (Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès). En el marc del conveni des de les Cambres organitzaran (planificació, difusió, gestió inscripcions i execució) un mínim de 3 cursos de formació destinats a comerciants i empreses per any.

Inici de les formacions ocupacionals el darrer trimestre de 2023

L’octubre passat es va iniciar la primera de les formacions previstes en el marc de col·laboració amb les Cambres de Comerç de Girona i Palamós. El curs destinat a majors de 45 anys fins a 60 anys de ‘Monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil’ es va iniciar amb 9 persones inscrites i pot permetre a les persones treballar en casals infantils o en menjadors i transports escolars.

L’altra formació duta a terme ha estat la de ‘Atenció sociosanitària a persones dependents’, dirigida a persones entre 16 i 29 anys que no estiguin treballant. El curs, iniciat el novembre, permetrà formar a una onzena de joves en l’atenció de persones amb necessitats, cosa que els obrirà l’oportunitat d’inscriure’s a una borsa de treballadors per a la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà.