6 setembre de 2013 a les 13:32

L’Ajuntament de la Bisbal substitueix les lluminàries de 42 fanals que no complien la normativa vigent

|

L’Àrea de Via Pública i Serveis de l’Ajuntament de la Bisbal està procedint les darreres setmanes a la substitució de les lluminàries tipus bola” de 42 fanals de diferents sectors de la ciutat. La direcció de l’emissió de llum d’aquestes lluminàries, per una banda, no complia la normativa vigent sobre contaminació lumínica de l’enllumenat públic i, per l’altra, el pas del temps havia deteriorat els difusors de materials plàstics. Aquests difusors ja no mantenien l’estanquitat del conjunt, de manera que quan plovia entrava aigua a les lluminàries i provocava avaries.

Segons el regidor de Via Pública i Serveis de l’Ajuntament, Xavier Dilmé, “aquests treballs formen part de la posada al dia de l’enllumenat públic de la ciutat i ens ajudaran a optimitzar els recursos lumínics en aquests carrers, a més d’evitar les constants avaries i els costos afegits que té tot plegat”.

Aquests fanals en mal estat es troben als carrers Pau Claris, Puig d’Arques, Josep Vilà-Clara i Joan Pla Capell; a les avingudes President Companys i Mas Clarà; i a l’entorn dels pisos Sant Jordi.

L’import total de les noves llumeneres és de 10.824,66 euros i de l’execució dels treballs se n’encarrega el personal de la brigada municipal de serveis.