15 octubre de 2019 a les 18:14

L’Ajuntament de la Bisbal suspèn l’activitat cultural d’aquesta setmana arran de la sentència del Tribunal Suprem

L’Ajuntament de la Bisbal ha suspès totes les activitats culturals programades per aquests dies, inclòs el cap de setmana. L’equip de Govern ha pres aquesta determinació per dignitat, per tal de mostrar el seu absolut desacord a la sentència que el Tribunal Suprem va pública ahir, dilluns, contra els presos i les preses independentistes. 

En aquest sentit, la 2a edició del cicle Parlem d’Educació s’ha vist afectada, ja que s’ha hagut de deixar per a més endavant (ja es concretarà) la xerrada inicial que havia de fer-se aquest dijous. També s’ha posposat la xerrada mensual sobre viatges que acull el Teatre Mundial (i que havien de fer Manel Magrinyà i Anne Fingerhut aquest divendres); la projecció mensual del Cicle Gaudí, que aquest mes s’anava a fer dissabte amb La vida sense la Sara Amat; i la celebració dels 25 anys del CAP de la Bisbal, que s’anava a fer aquest dissabte als Jardins de Torre Maria. 

El consistori bisbalenc ja va suspendre ahir, dilluns 14 d’octubre, tota activitat institucional en senyal de desacord amb la sentència del Tribunal Suprem contra els presos i preses polítiques. Tan bon punt es va fer pública la sentència el municipi va començar viure mobilitzacions que es van allargar durant tota la jornada. Les protestes van culminar amb la concentració convocada per Òmnium Baix Empordà protesta -a les 20 h a davant de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà- sota el lema ‘Autodeterminació i llibertat: prou repressió’.

«Les idees no es jutgen i per això reclamem la llibertat de totes les persones preses i exiliades polítiques: no han comès cap delicte», va declarar l’alcalde Enric Marquès a la concentració d’ahir. «Cap sentència ens aturarà: plantem cara a la voluntat repressora de l’Estat Espanyol i ho fem mobilitzant-nos, reclamant diàleg i reivindicant la via política i democràtica de resolució del conflicte», va afegir Marquès demanant l’amnistia per a totes les persones condemnades i perseguides.

D’altra banda, també s’ha convocat amb caràcter urgent per aquest dimarts 15 d’octubre, a les 19.30 h, un Ple municipal extraordinari amb un únic punt a l’ordre del dia: l’aprovació d’una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem per demanar l’amnistia dels presos i preses civils i polítiques i en defensa del dret d’autodeterminació. I és que, com ja s’ha fet a diversos municipis catalans, el text que s’aprovarà és el redactat per l’AMI i l’ACM. L’acte, com sempre, serà a la Sala de Plens del consistori i és obert a tothom que hi vulgui assistir.