8 abril de 2010 a les 8:34

L’Ajuntament de la Bisbal valora molt positivament la fira La Bisbal 1810

El regidor de Promoció de la Ciutat, Xavier Dilmé, considera que “la fira ha assolit les expectatives i pot tenir continuïtat en propers anys. De totes maneres, ho valorarem internament i en parlarem també amb comerciants i restauradors, a qui vull agrair la seva complicitat i col·laboració”. Dilmé diu que “des de l’Ajuntament continuarem apostant per aquest tipus d’esdeveniments que porten gent a la Bisbal, ajuden a dinamitzar-la econòmicament i, al mateix temps, donen a conèixer la nostra història”.

L’acte més destacat de la fira va ser la recreació històrica dels ‘fets de la Bisbal’, l’episodi de la Guerra del Francès que va suposar l’enfrontament de les tropes espanyoles liderades pel general O’Donnell, acompanyades del sometent, amb les franceses que ocupaven el castell, liderades pel general Schwartz i que van haver d’abandonar. Just abans de començar la recreació històrica, la Unió de Comerciants van repartir 300 barrets de francès i 150 barretines de sometent entre els assistents.

L’Ajuntament també ha valorat positivament que els comerços ambientessin els aparadors i la col·laboració de comerciants i productors de ceràmica en la fira. Tot i que la pluja que va caure diumenge al matí va obligar a suspendre el mercat d’antic i brocanters i va fer disminuir l’assistència, la valoració que s’ha fet d’aquesta primera edició és positiva i es destaca el fet que durant tot aquest mes es podrà visitar al Castell Palau l’exposició d’objectes relacionats amb la Guerra del Francès.