8 juny de 2010 a les 14:14

L’Ajuntament de la Bisbal valora molt positivament la participació en el projecte Rossinyol de mentoratge a alumnes nouvinguts

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà s’ha incorporat aquest curs per primera vegada  al projecte Rossinyol, un programa de mentoratge que fan alumnes universitaris a alumnes estrangers de primària i secundària per afavorir la seva integració social, cultural i lingüística. En el projecte hi ha participat sis alumnes, tres de l’institut i un de cada escola Joan de Margarit, Cor de Maria i  Mas Clara amb els universitaris, els equips directius dels diferents centres que participen en el projecte.
El programa de mentoratge Rossinyol preveia que els universitaris i els alumnes de primària i secundària es trobessin un cop per setmana mentre durés el curs escolar. En aquestes trobades mentor i mentorat han fet diverses activitats de forma conjunta encaminades a millorar la integració social, cultural i lingüística dels alumnes de primària i secundària que hi prenen part. 
La Universitat de Girona promou el projecte Rossinyol des de fa quatre anys entre alumnes estrangers de primària i secundària amb l’objectiu d’aconseguir la integració social, cultural i lingüística. A la vegada, això ha de contribuir positivament a l’èxit educatiu, condició necessària per desenvolupar-se amb garanties a la societat d’acollida. El projecte mou unes 150 persones vinculades al món educatiu i social que centren la seva acció en una vintena de centres públics i concertats de les comarques gironines.
 
Podeu veure les fotos que vam fer de l’acte aquí, al Facebook de l’Ajuntament de la Bisbal.